KOLAČ OD MANGA
Kolač od manga
Crema
de mangga je popularan tradicionalni desert na Filipinima. Riječ je o
kolaču koji se sastoji od tankih graham krekera, kreme od vrhnja za šlag i
zaslađenog kondenziranog mlijeka te kriški sočnog manga.
Kolač od manga
Sastojci:
- 500 ml vrhnja za šlag
- 125 ml zaslađenog kondenziranog
mlijeka
- 3-4 zrela manga
- 1 čajna žličica ekstrakta
vanilije
- keksi po želji za podlogu
Priprema:
1.
Poslažite kekse u
jednom ravnomjernom sloju na dno pravokutne posude za kolače.
2. Mikserom pretvorite vrhnje u šlag, pomiješajte ga s zaslađenim
kondenziranim mlijekom i ekstraktom vanilije. Polovicu dobivene kreme premažite
preko keksa, na kremu dodajte još jedan sloj keksa te ih opet premažite s
ostatkom kreme.
3. Na vrh kolača postavite kriške sočnog manga. Kolač prekrijte
plastičnom folijom i stavite u hladnjak na šest sati da se stisne. Kad je
odgovarajuće ohlađen, narežite na kriške i poslužite. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar