KOLAČ OD MANGA




Kolač od manga

 

 

Crema de mangga je popularan tradicionalni desert na Filipinima. Riječ je o kolaču koji se sastoji od tankih graham krekera, kreme od vrhnja za šlag i zaslađenog kondenziranog mlijeka te kriški sočnog manga.

 

 

 

Kolač od manga

 

 

Sastojci:

 

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 125 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 3-4 zrela manga
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • keksi po želji za podlogu

 

 

 

Priprema:

 

1.      Poslažite kekse u jednom ravnomjernom sloju na dno pravokutne posude za kolače.

2.     Mikserom pretvorite vrhnje u šlag, pomiješajte ga s zaslađenim kondenziranim mlijekom i ekstraktom vanilije. Polovicu dobivene kreme premažite preko keksa, na kremu dodajte još jedan sloj keksa te ih opet premažite s ostatkom kreme.

3.     Na vrh kolača postavite kriške sočnog manga. Kolač prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na šest sati da se stisne. Kad je odgovarajuće ohlađen, narežite na kriške i poslužite. Dobar tek!

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?