AROMATIČNE PEČENE JABUKE
Aromatične pečene jabuke
Jede ti se nešto slatko, što je brzo gotovo i jako je, baš
jako fino? Imamo rješenje za tebe – recept za ove pržene, odnosno dinstane
jabuke koje možeš jesti samostalno, ali i kao dodatak uz druge deserte. Ovo
jelo je i odlično rješenje ako imaš kod kuće jabuke koje već dugo stoje i više
ti se ne jedu svježe.
Aromatične pečene
jabuke
Sastojci:
·
5 jabuka
·
0,25
šalica maslaca
·
0,25
šalica smeđeg šećera
·
0,25
šalica šećera
·
1 žličica cimeta
·
0,25 žličica muškatnog oraščića
·
1 žličica
ekstrakta vanilije
·
sok od
limuna
Priprema:
Ogulite jabuke, maknite sredinu i narežite ih na kriške. Na
oguljene i narezane jabuke možete nakapati malo limuna kako ne bi oksidirale
(posmeđile). Zagrijte tavu na srednjoj vatri i rastopite na njoj maslac.
Dodajte smeđi šećer, bijeli šećer, cimet, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije,
te sve dobro promiješajte. Dodajte jabuke i sve dobro promiješajte s ostalim
sastojcima. Pustite da se jabuke lagano dinstaju oko 15 minuta, odnosno dok ne
omekšaju. Poslužite toplo sa sladoledom i/ili nasjeckanim orašastim plodovima
ili uz neki desert koji vam je ostao od prije, a želite ga osvježiti. Možete ih
poslužiti i za doručak uz zobenu kašu. Ukusne su i same.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar