AROMATIČNE PEČENE JABUKE




Aromatične pečene jabuke

 

 

Jede ti se nešto slatko, što je brzo gotovo i jako je, baš jako fino? Imamo rješenje za tebe – recept za ove pržene, odnosno dinstane jabuke koje možeš jesti samostalno, ali i kao dodatak uz druge deserte. Ovo jelo je i odlično rješenje ako imaš kod kuće jabuke koje već dugo stoje i više ti se ne jedu svježe.


 

 

Aromatične  pečene jabuke

 

Sastojci:

 

·       5 jabuka

·        0,25 šalica maslaca

·        0,25 šalica smeđeg šećera

·        0,25 šalica šećera

·       1 žličica cimeta

·       0,25 žličica muškatnog oraščića

·        1 žličica ekstrakta vanilije

·        sok od limuna

 

 

Priprema:

 

Ogulite jabuke, maknite sredinu i narežite ih na kriške. Na oguljene i narezane jabuke možete nakapati malo limuna kako ne bi oksidirale (posmeđile). Zagrijte tavu na srednjoj vatri i rastopite na njoj maslac. Dodajte smeđi šećer, bijeli šećer, cimet, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije, te sve dobro promiješajte. Dodajte jabuke i sve dobro promiješajte s ostalim sastojcima. Pustite da se jabuke lagano dinstaju oko 15 minuta, odnosno dok ne omekšaju. Poslužite toplo sa sladoledom i/ili nasjeckanim orašastim plodovima ili uz neki desert koji vam je ostao od prije, a želite ga osvježiti. Možete ih poslužiti i za doručak uz zobenu kašu. Ukusne su i same.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA