LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE



Losos i pesto od sjemenki buče

 

 

Filete lososa začinite solju i paprom. Na istoj tavi od prženja bučinih sjemenki zagrijte preostalu žličicu ulja i ispecite filete lososa 3-4 minute sa svake strane.

 

 

 

Losos i pesto od sjemenki buče

 

 

Sastojci za 4 osobe:

 

·       4 fileta lososa

·       1 mala žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja

·        pola šalice sjemenki bundeve oljuštenih i sušenih

·        pola šalice korijanderapola

·        male žlice sjemenki korijandera

·        pola češnja češnjaka

·       1 žlica soka od limete

·       Sol

·       svježe mljeveni papar

·        1 limeta

 

 

Priprema:

 

Zagrijte žličicu ulja u tavi na srednjoj vatri i popržite bučine sjemenke da posmeđe, oko dvije minute. Sjemenke odložite na papirnati ručnik i ostavite da se ohlade. Zatim šest žlica bučinih sjemenki ugrubo sameljite sa svježim korijanderom, sjemenkama korijandera i češnjakom. Dok blender ili mikser i dalje usitnjava, postupno dodajte sok limete, 1/4 šalice ulja i 1/4 šalice vode dok ne dobijete formu pirea. Začinite solju i paprom te po želji dodajte još malo soka limete. Filete lososa začinite solju i paprom. Na istoj tavi od prženja bučinih sjemenki zagrijte preostalu žličicu ulja i ispecite filete lososa 3-4 minute sa svake strane.


 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe