LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE
Losos i pesto od sjemenki buče
Filete
lososa začinite solju i paprom. Na istoj tavi od prženja bučinih sjemenki
zagrijte preostalu žličicu ulja i ispecite filete lososa 3-4 minute sa svake
strane.
Losos i pesto od sjemenki buče
Sastojci za 4 osobe:
· 4
fileta lososa
· 1 mala
žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
· pola šalice sjemenki bundeve oljuštenih i
sušenih
· pola šalice korijanderapola
· male žlice sjemenki korijandera
· pola češnja češnjaka
· 1 žlica
soka od limete
· Sol
· svježe
mljeveni papar
· 1 limeta
Priprema:
Zagrijte žličicu ulja u tavi na srednjoj vatri i
popržite bučine sjemenke da posmeđe, oko dvije minute. Sjemenke odložite na
papirnati ručnik i ostavite da se ohlade. Zatim šest žlica bučinih sjemenki
ugrubo sameljite sa svježim korijanderom, sjemenkama korijandera i češnjakom.
Dok blender ili mikser i dalje usitnjava, postupno dodajte sok limete, 1/4
šalice ulja i 1/4 šalice vode dok ne dobijete formu pirea. Začinite solju i
paprom te po želji dodajte još malo soka limete. Filete lososa začinite solju i
paprom. Na istoj tavi od prženja bučinih sjemenki zagrijte preostalu žličicu
ulja i ispecite filete lososa 3-4 minute sa svake strane.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar