TATARSKI BIFTEK
https://wall.hr/wine-and-dine/tatarski-biftek/
Tatarski biftek
Sastojci za četiri osobe:
• 50 dag junećeg bifteka ručno kosanog
• 2 - 3 žlice majoneze
• 2 češnja češnjaka sitno nasjeckana
• 1 luk sitno nasjeckani
• 2 - 3 žlice senfa
• 1 žlica koncentrata rajčice
• 2 prstohvata crvene paprike
• 10 listića peršina sitno nasjeckanog
• 5 - 6 manjih kiselih krastavaca sitno nasjeckanih
• 10 kapara sitno nasjeckanih
• 7 - 8 crnih maslina bez koštica sitno narezanih
• 1 - 2 inćuna po želji
• tabasco
• čašica francuskog konjaka ili viskija
Priprema:
Kupite svježi biftek.
Stavite ga u marinadu.
Meso mora odstajati barem jedan dan u marinadi od soli i ulja, a prema želji i senfa.
Senf možete i izostaviti jer meso od njega potamni.
Biftek ocijedite, očistite od žilica pa iskosajte.
Ostale sastojke sitno nasjeckajte i umiješajte u meso.
Na samom kraju dodajte konjak.
Obavezno probajte da vidite što još treba dodati.
Količina sastojaka ovisi o želji i vlastitom ukusu.
Poslužite ga u zdjelici ili na tanjuru uz nezaobilazan maslac i popečeni kruh.
Primjedbe
Objavi komentar