TATARSKI BIFTEK



https://wall.hr/wine-and-dine/tatarski-biftek/



Tatarski biftek 


Sastojci za četiri osobe:

• 50 dag junećeg bifteka ručno kosanog 
• 2 - 3 žlice majoneze 
• 2 češnja češnjaka sitno nasjeckana 
• 1 luk sitno nasjeckani 
• 2 - 3 žlice senfa 
• 1 žlica koncentrata rajčice 
• 2 prstohvata crvene paprike 
• 10 listića peršina sitno nasjeckanog 
• 5 - 6 manjih kiselih krastavaca sitno nasjeckanih 
• 10 kapara sitno nasjeckanih 
• 7 - 8 crnih maslina bez koštica sitno narezanih 
• 1 - 2 inćuna po želji 
• tabasco 
• čašica francuskog konjaka ili viskija 




Priprema:


Kupite svježi biftek. 

Stavite ga u marinadu. 

Meso mora odstajati barem jedan dan u marinadi od soli i ulja, a prema želji i senfa.

Senf možete i izostaviti jer meso od njega potamni. 

Biftek ocijedite, očistite od žilica pa iskosajte. 

Ostale sastojke sitno nasjeckajte i umiješajte u meso.

Na samom kraju dodajte konjak.

Obavezno probajte da vidite što još treba dodati.

Količina sastojaka ovisi o želji i vlastitom ukusu. 

Poslužite ga u zdjelici ili na tanjuru uz nezaobilazan maslac i popečeni kruh.





Primjedbe