PAVLOVA TORTA S JAGODAMA



https://www.google.com/amp/s/zadovoljna.dnevnik.hr/amp/clanak/zdravlje-prehrana/pavlova-torta-recept-za-hrskavi-desert---330359.html




Pavlova torta s jagodama 


Sastojci:

• 4 bjelanjka 
• 250 g šećera 
• 1 žličica bijelog octa 
• 1 žličica gustina 
• 1 žličica ekstrakta vanilije 
• 600 g jagoda 
• 350 ml slatkog vrhnja 
• 3 žlice šećera u prahu 




Priprema:


Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. 

Olovkom na papiru za pečenje nacrtajte krug promjera 20 do 25 cm.

Miksajte bjelanjke u snijeg pa postupno dodajte šećer. 

Kada smjesa postane sjajna umiješajte žlicu octa i gustina. 

Dobivenu meringu rasporedite po papiru za pečenje prateći kružnicu koju ste nacrtali olovkom. 

U sredini napravite manju udubinu kako biste je mogli lako nadjenuti šlagom i voćem. 

Pecite sat vremena, isključite pećnicu pa ostavite da se do kraja ohladi u pećnici. 

Miksajte rashlađeno slatko vrhnje u šlag pa njime nadjenite koru. 

Jagode operite, narežite ih na četvrtine pa ih slažite na tortu.






Primjedbe