PAVLOVA TORTA S JAGODAMA
https://www.google.com/amp/s/zadovoljna.dnevnik.hr/amp/clanak/zdravlje-prehrana/pavlova-torta-recept-za-hrskavi-desert---330359.html
Pavlova torta s jagodama
Sastojci:
• 4 bjelanjka
• 250 g šećera
• 1 žličica bijelog octa
• 1 žličica gustina
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• 600 g jagoda
• 350 ml slatkog vrhnja
• 3 žlice šećera u prahu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva.
Olovkom na papiru za pečenje nacrtajte krug promjera 20 do 25 cm.
Miksajte bjelanjke u snijeg pa postupno dodajte šećer.
Kada smjesa postane sjajna umiješajte žlicu octa i gustina.
Dobivenu meringu rasporedite po papiru za pečenje prateći kružnicu koju ste nacrtali olovkom.
U sredini napravite manju udubinu kako biste je mogli lako nadjenuti šlagom i voćem.
Pecite sat vremena, isključite pećnicu pa ostavite da se do kraja ohladi u pećnici.
Miksajte rashlađeno slatko vrhnje u šlag pa njime nadjenite koru.
Jagode operite, narežite ih na četvrtine pa ih slažite na tortu.
Primjedbe
Objavi komentar