PARADIŽOT
Paradižot
Paradižot ga zovu u Dalmaciji, a poznat je i kao šnenokle - jedna od nekada najpopularnijih slastica u Hrvatskoj.
Paradižot
Sastojci:
• 550 ml mlijeka
• 3 jaja
• 4 žlice šećera
• 1,5 žlice brašna
• 1 vrećica vanilin šećera
Priprema:
Odvojite žumanjke i bjelanjke, pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Zagrijte mlijeko, žlicom zagrabite snijeg od bjelanjaka pa kratko prokuhajte u mlijeku.
Vadite šupljikavom žlicom u zdjelice u koje ćete poslije uliti kremu.
U žumanjke dodajte šećer, brašno, malo mlijeka i vanilin šećer pa sve dobro izmiksajte da nema grudica.
Ovu smjesu ulijte u mlijeko u kojem ste kuhali bjelanjke i nastavite kuhati na laganoj vatri dok ne dobijete malo gušću kremu.
Prelijte kremu preko šnenokli i ostavite da se desert ohladi.
Primjedbe
Objavi komentar