PARADIŽOT





Paradižot 


Paradižot ga zovu u Dalmaciji, a poznat je i kao šnenokle  - jedna od nekada najpopularnijih slastica u Hrvatskoj. 



Paradižot 


Sastojci:

• 550 ml mlijeka 
• 3 jaja
• 4 žlice šećera
• 1,5 žlice brašna
• 1 vrećica vanilin šećera 




Priprema:

Odvojite žumanjke i bjelanjke, pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. 

Zagrijte mlijeko, žlicom zagrabite snijeg od bjelanjaka pa kratko prokuhajte u mlijeku.

Vadite šupljikavom žlicom u zdjelice u koje ćete poslije uliti kremu.

U žumanjke dodajte šećer, brašno, malo mlijeka i vanilin šećer pa sve dobro izmiksajte da nema grudica. 

Ovu smjesu ulijte u mlijeko u kojem ste kuhali bjelanjke i nastavite kuhati na laganoj vatri dok ne dobijete malo gušću kremu. 

Prelijte kremu preko šnenokli i ostavite da se desert ohladi.


Primjedbe