NAMAZ OD MLADOG LUKA



https://www.google.com/amp/s/story.hr/Gourmet/amp/a218246/Pripremite-namaz-od-grilanog-mladog-luka.html




Namaz od mladog luka 


Sastojci:

• 3 do 4 mlada luka 
• 3 stabljike češnjaka 
• 350 ml kiselog vrhnja 
• 1/2 žličice soli
• ulje




Priprema:

Oprane i očišćene stabljike mladog luka i češnjaka pospite s malo ulja. 

Grilajte ih na roštilju na srednje jakoj vatri 3 do 4 minute sa svake strane.

Ne dopustite da zagore dovoljno je da se karameliziraju. 

Sklonite s grila, počistite višak ulja, sklonite eventualno zagorene dijelove kako ne bi bili razlog gorčine u namazu. 

Ostavite ih da se ohlade.

Ohlađene nasjeckajte na manje komade pa prebacite u blender. 

Dodajte nekoliko žlica kiselog vrhnja. 

Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu, prebacite u zdjelicu, dodajte ostatak vrhnja i po želji sol.

Dobro promiješajte. 

Ostavite u hladnjaku sat do dva prije posluživanja. 

Primjedbe