AROMATIČNI PIRE - KRUMPIR



https://www.google.com/amp/s/story.hr/Gastro/amp/a325673/Aromaticni-pire-krumpir-od-cesnjaka-je-odlican-prilog-mesnim-jelima.html



Aromatični pire - krumpir 


Sastojci:

• 1 kg krumpira 
• 6 češnja češnjaka 
• 2 žličice soli
• 160 ml mlijeka 
• 55 g maslaca 
• 60 g vrhnja
• papar




Priprema:


Narežite krumpire na veće komade.

Stavite ih u lonac s češnjakom i soli. 

Ulijte vodu u lonac tako da prekrijete krumpire. 

Stavite lonac na jaku vatru i kuhajte 20 minuta. 

U međuvremenu u malom loncu zagrijte mlijeko i maslac na srednjoj vatri uz povremeno miješanje oko 5 minuta dok se mlijeko ne zagrije, a maslac rastopi.

Maknite s vatre i smjesu držite na toplom. 

Ocijedite krumpir i češnjak i vratite ih u veliki lonac. 

Mliječnom smjesom prelijte krumpire. 

Gnječilicom za krumpir izradite smjesu dok ne postane glatka.

Umiješajte kiselo vrhnje i papar.

Ovisno o želji začinite krumpir s još soli i papar.


Primjedbe