AROMATIČNI PIRE - KRUMPIR
https://www.google.com/amp/s/story.hr/Gastro/amp/a325673/Aromaticni-pire-krumpir-od-cesnjaka-je-odlican-prilog-mesnim-jelima.html
Aromatični pire - krumpir
Sastojci:
• 1 kg krumpira
• 6 češnja češnjaka
• 2 žličice soli
• 160 ml mlijeka
• 55 g maslaca
• 60 g vrhnja
• papar
Priprema:
Narežite krumpire na veće komade.
Stavite ih u lonac s češnjakom i soli.
Ulijte vodu u lonac tako da prekrijete krumpire.
Stavite lonac na jaku vatru i kuhajte 20 minuta.
U međuvremenu u malom loncu zagrijte mlijeko i maslac na srednjoj vatri uz povremeno miješanje oko 5 minuta dok se mlijeko ne zagrije, a maslac rastopi.
Maknite s vatre i smjesu držite na toplom.
Ocijedite krumpir i češnjak i vratite ih u veliki lonac.
Mliječnom smjesom prelijte krumpire.
Gnječilicom za krumpir izradite smjesu dok ne postane glatka.
Umiješajte kiselo vrhnje i papar.
Ovisno o želji začinite krumpir s još soli i papar.
Primjedbe
Objavi komentar