KRUŠKE U VINU



https://skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/amp/a575/Kruske-posirane-u-vinu.html


KRUŠKE U VINU


Sastojci:

• 100 g šećera 
• kora jedne naranče
• 8 klinčića
• 1 štapić cimeta 
• 500 ml crvenog vina
• 120 ml vode
• 2 žličice ekstrakta vanilije 
• 5 krušaka 




Priprema:


Stavite sve sastojke osim krušaka u lonac. 

Uzmite veći lonac kako bi poslije stale i kruške.

Zakuhajte crno vino i miješajte dok se šećer ne rastopi. 

Ogulite kruške i stavite ih u crveno vino.

Pustite da se kruške pirjaju na srednje niskoj temperaturi 25 minuta te ih okrećite svakih pet minuta. 

Kada kruške omekšaju maknite lonac s vatre i ostavite ih u tekućini da se ohlade.

Prije posluživanja izvadite kruške i stavite ih na tanjur te ih lagano prekrijte plastičnom folijom. 

Zagrijte preostalo vino u loncu i pustite da prokuha. 

Pirjajte nekoliko minuta dok se tekućina ne zgusne u sirup. 

Vrijeme kuhanja ovisi o tome koliko je tekućine ostalo pa pripazite na to.

Ako je sirup previše gust dodajte malo vode i dobro promiješajte. 

Maknite foliju, prelijte kruške sirupom i poslužite uz tučeno vrhnje, mascarpone ili kuglicu sladoleda.

Primjedbe