KRUŠKE U VINU
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/amp/a575/Kruske-posirane-u-vinu.html
KRUŠKE U VINU
Sastojci:
• 100 g šećera
• kora jedne naranče
• 8 klinčića
• 1 štapić cimeta
• 500 ml crvenog vina
• 120 ml vode
• 2 žličice ekstrakta vanilije
• 5 krušaka
Priprema:
Stavite sve sastojke osim krušaka u lonac.
Uzmite veći lonac kako bi poslije stale i kruške.
Zakuhajte crno vino i miješajte dok se šećer ne rastopi.
Ogulite kruške i stavite ih u crveno vino.
Pustite da se kruške pirjaju na srednje niskoj temperaturi 25 minuta te ih okrećite svakih pet minuta.
Kada kruške omekšaju maknite lonac s vatre i ostavite ih u tekućini da se ohlade.
Prije posluživanja izvadite kruške i stavite ih na tanjur te ih lagano prekrijte plastičnom folijom.
Zagrijte preostalo vino u loncu i pustite da prokuha.
Pirjajte nekoliko minuta dok se tekućina ne zgusne u sirup.
Vrijeme kuhanja ovisi o tome koliko je tekućine ostalo pa pripazite na to.
Ako je sirup previše gust dodajte malo vode i dobro promiješajte.
Maknite foliju, prelijte kruške sirupom i poslužite uz tučeno vrhnje, mascarpone ili kuglicu sladoleda.
Primjedbe
Objavi komentar