CHEESECAKE S KRUŠKAMA



https://skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/amp/a5352/recept-za-cheesecake-s-kruskama-i-medom.html



CHEESECAKE S KRUŠKAMA


Sastojci:

• 60 g mljevenih medenjaka 
• 60 g šećera
• 4 do 6 otopljenog maslaca 



Za nadjev:

• 230 g omekšalog krem sira 
• 240 g meda
• 1 žlica limunova soka 
• 2 žličice sitno nasjeckanog đumbira 
• 4 jaja
• 3 oguljene i nasjeckane kruške 
• 80 g grožđica 
• 1 žlica maslaca
• 240 g nasjeckanih oraha 




Priprema:


Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. 

Oko i ispod kalupa omotajte aluminijsku foliju. 

U zdjelu pomiješajte mljevene medenjake i šećer pa umiješajte 4 žlice maslaca, dodajte po potrebi.

Smjesu utisnite u dno i stranice kalupa.

Istucite krem sir dok ne omekša.

Postupno dodajte 2/3 meda, limunov sok i sitno nasjeckani đumbir. 

Dodajte jaja i miksajte na niskoj brzini dok se sve ne sjedini. 

Umiješajte polovicu nasjeckanih krušaka i grožđica. 

Prelijte preko kore.

Kalup za pečenje stavite u veći lim za pečenje pa u lim ulijte oko 5 cm vruće vode. 

Pecite oko sat i pol. 

Izvadite iz pećnice i posude s vodom.

Ohladite kolač od sira na rešetki 10 minuta. 

Otpustite kalup za tortu i uklonite aluminijsku foliju. 

Kolač ohladite oko sat vremena. 

Ostavite u hladnjaku preko noći.

Otopite maslac na srednjoj vatri. 

Dodajte preostali med i kruške pa pržite i miješajte dok kruške ne omekšaju. 

Umiješajte orahe.

Ohlađeni cheesecake pospite kruškama i orasima.




Primjedbe