CHEESECAKE S KRUŠKAMA
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Desert/amp/a5352/recept-za-cheesecake-s-kruskama-i-medom.html
CHEESECAKE S KRUŠKAMA
Sastojci:
• 60 g mljevenih medenjaka
• 60 g šećera
• 4 do 6 otopljenog maslaca
Za nadjev:
• 230 g omekšalog krem sira
• 240 g meda
• 1 žlica limunova soka
• 2 žličice sitno nasjeckanog đumbira
• 4 jaja
• 3 oguljene i nasjeckane kruške
• 80 g grožđica
• 1 žlica maslaca
• 240 g nasjeckanih oraha
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
Oko i ispod kalupa omotajte aluminijsku foliju.
U zdjelu pomiješajte mljevene medenjake i šećer pa umiješajte 4 žlice maslaca, dodajte po potrebi.
Smjesu utisnite u dno i stranice kalupa.
Istucite krem sir dok ne omekša.
Postupno dodajte 2/3 meda, limunov sok i sitno nasjeckani đumbir.
Dodajte jaja i miksajte na niskoj brzini dok se sve ne sjedini.
Umiješajte polovicu nasjeckanih krušaka i grožđica.
Prelijte preko kore.
Kalup za pečenje stavite u veći lim za pečenje pa u lim ulijte oko 5 cm vruće vode.
Pecite oko sat i pol.
Izvadite iz pećnice i posude s vodom.
Ohladite kolač od sira na rešetki 10 minuta.
Otpustite kalup za tortu i uklonite aluminijsku foliju.
Kolač ohladite oko sat vremena.
Ostavite u hladnjaku preko noći.
Otopite maslac na srednjoj vatri.
Dodajte preostali med i kruške pa pržite i miješajte dok kruške ne omekšaju.
Umiješajte orahe.
Ohlađeni cheesecake pospite kruškama i orasima.
Primjedbe
Objavi komentar