PIKANTNO KUHANO VINO 🍷



https://www.novilist.hr/life/recept-za-pikantno-kuhano-vino-jedini-je-koji-ce-vam-trebati-ove-zime/




Pikantno kuhano vino 



Klasično kuhano vino nezaobilazno je na zimskim okupljanjima, ali mnoge verzije mogu biti pretjerano slatke. Ova varijanta donosi savršenu ravnotežu zahvaljujući crnom papru i svježem đumbiru, koji daju toplinu, aromu i ugodnu pikantnost.





Pikantno kuhano vino 


Sastojci za osam porcija:

  • 2 boce (750 ml) punog, suhoga crnog vina (npr. cabernet sauvignon)


  • ½ šalice cijelih zrna crnog papra


  • ⅓ šalice šećera


  • 4 trake korice naranče (oko 2,5 cm svaka)


  • Komadić svježeg đumbira, oko 2,5 cm, oguljen i narezan


  • 1 štapić cimeta + dodatni za posluživanje


  • 1 cijela zvjezdasta anis


  • Narezane naranče za ukras





Priprema:

  1. U velikom loncu pomiješati vino, crni papar, šećer, koricu naranče, đumbir, štapić cimeta i zvjezdasti anis.


  2. Zagrijavati na jakoj vatri dok ne počne lagano krčkati.


  3. Poklopiti i ostaviti da odstoji 30 minuta kako bi se sve arome prožele.


  4. Procijediti i odstraniti začine.


  5. Rasporediti u osam čaša. Ukrasiti narančom i štapićem cimeta. Poslužiti toplo.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

DUBAI KUGLICE

KAKO UKRASITI DOM BEZ BANKROTA?