LIMUNČIĆI 🍋




https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/recept-za-limuncice---952049.html



Limunčići 



Izgledaju poput pravih malih limuna, a kombinacija citrusne svježine i orašastog fila čini ih savršenima za blagdanski stol, poklone iz kućne radinosti ili jednostavno za uživanje uz šalicu kave ili čaja.




Limunčići 


Sastojci:

  • za tijesto:
  • 500 g glatkog brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 2 žutanjka
  • 100 g maslaca (sobne temperature)
  • 100 g šećera
  • 1,5 dl mlijeka
  • Naribana korica jednog limuna

za punjenje:

  • 2 bjelanjka
  • 80 g šećera
  • 200 g mljevenih oraha
  • Naribana korica i sok jednog limuna

dodatno:

  • Žuta i zelena jestiva boja
  • Malo mlijeka
  • Kristal šećer



Priprema:

  1. U posudi izmiješajte žutanjke i šećer, dodajte maslac sobne temperature i kratko sjedinite. Umiješajte mlijeko, limunovu koricu, brašno i prašak za pecivo te umijesite glatko tijesto koje se ne lijepi za prste. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da odmori oko sat vremena.
  2. Bjelanjke lagano zapjenite, dodajte šećer, mljevene orahe te sok i koricu limuna. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
  3. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte i izrežite krugove promjera oko 7 cm (po želji mogu biti i manji). Na sredinu svakog kruga stavite žlicu fila, preklopite tijesto i prstima dobro spojite rubove kako se ne bi otvorili tijekom pečenja. Krajeve lagano stisnite kako bi kolačić dobio oblik limuna.
  4. Limunčiće pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 °C oko 30 minuta, dok ostanu svijetli.
  5. Ohlađene kolačiće kratko umočite u mlijeko obojeno žutom jestivom bojom, a vrhove zatim u mlijeko sa zelenom bojom. Ostavite ih nekoliko sekundi na papirnatom ubrusu da se ocijede, pa ih uvaljajte u kristal šećer.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

DUBAI KUGLICE

KAKO UKRASITI DOM BEZ BANKROTA?