KOLAČ OD MEDENJAKA





https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/hrana-i-pice/recept-za-medeni-kruh---951736.html




Kolač od medenjaka 



Ovaj medeni kruh, gingerbread ili kolač od medenjaka svidjet će vam se ako volite pomalo zaboravljene, jednostavne i fine starinske kolače. I naravno, cimet.




Kolač od medenjaka 


Sastojci:

  • 200 g smeđeg šećera
  • 110 g masti
  • 170 g melase
  • 240 ml kipuće vode
  • 440 g brašna
  • 2 čajne žličice sode bikarbone
  • ½ čajne žličice mljevenog đumbira
  • ½ čajne žličice cimeta
  • ½ čajne žličice mljevenog klinčića
  • 2 jaja
  • 60 g nasjeckanih oraha
  • ulje, za kalup



Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
  2. Kalup za kuh namastite i obložite papirom za pečenje.
  3. U jednoj zdjeli pomiješajte šećer i mast. Dodajte melasu i kipuću vodu. Promiješajte da se sjedini.
  4. U drugoj zdjeli umutite brašno, sodu bikarbonu, đumbir, cimet i klinčiće. Dodajte ovu smjesu mokrim sastojcima. Dobro izmiješajte pjenjačom ili električnim mikserom. Dodajte jaja i ponovno izmiješajte. Na kraju dodajte orahe i samo ih lagano umiješajte rukom.
  5. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite 40 minuta.
  6. Izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi u kalupu.
  7. Poslužite i uživajte!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

DUBAI KUGLICE

KAKO UKRASITI DOM BEZ BANKROTA?