PERECI U ČOKOLADI I KIKIRIKI MASLACU 🥜 🍫





Pereci u čokoladi i kikiriki maslacu 




Ako tražite brz i jednostavan način da pripremite impresivan slatko-slani desert, ili jednostavnu grickalicu za gledanje filmova, imamo idealno rješenje. Kombinacija bogate čokolade, kremastog kikiriki maslaca i hrskavih slanih pereca stvara savršen kontrast okusa. Recept za perece u čokoladi i kikiriki maslacu ne zahtijeva pečenje niti posebnu opremu, dovoljno je otopiti čokoladu, složiti sastojke i ohladiti.





Pereci u čokoladi i kikiriki maslacu 


Sastojci:

  • 200 g čokolade (tamne ili mliječne)
  • 3-4 žlice kikiriki maslaca (kremasti)
  • 40-60 g mini pereca + malo dodatnih zdrobljenih
  • malo krupne soli (po želji)




Priprema:

  • Otopite čokoladu, na papiru za pečenje je razmažite u pravokutnik debljine oko 0.5 cm.
  • Na još toplu čokoladu nakapajte nekoliko malih “mrlja” kikiriki maslaca
  • Čačkalicom ili nožem povucite linije da napravite mramorni uzorak.
  • Dodajte perece po površini čokolade.
  • Po želji po vrhu pospite još 2-3 žlice zdrobljenih pereca za teksturu.
  • Stavite u hladnjak na 45 minuta, dok se potpuno ne stvrdne.
  • Po želji dodajte malo krupne soli nakon što se sve stisnulo.
  • Razlomite ili narežite na komade i uživajte!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

MLJEVENO MESO SA SVJEŽIM KUPUSOM