PERECI U ČOKOLADI I KIKIRIKI MASLACU 🥜 🍫
Pereci u čokoladi i kikiriki maslacu
Ako tražite brz i jednostavan način da pripremite impresivan slatko-slani desert, ili jednostavnu grickalicu za gledanje filmova, imamo idealno rješenje. Kombinacija bogate čokolade, kremastog kikiriki maslaca i hrskavih slanih pereca stvara savršen kontrast okusa. Recept za perece u čokoladi i kikiriki maslacu ne zahtijeva pečenje niti posebnu opremu, dovoljno je otopiti čokoladu, složiti sastojke i ohladiti.
Pereci u čokoladi i kikiriki maslacu
Sastojci:
- 200 g čokolade (tamne ili mliječne)
- 3-4 žlice kikiriki maslaca (kremasti)
- 40-60 g mini pereca + malo dodatnih zdrobljenih
- malo krupne soli (po želji)
Priprema:
- Otopite čokoladu, na papiru za pečenje je razmažite u pravokutnik debljine oko 0.5 cm.
- Na još toplu čokoladu nakapajte nekoliko malih “mrlja” kikiriki maslaca
- Čačkalicom ili nožem povucite linije da napravite mramorni uzorak.
- Dodajte perece po površini čokolade.
- Po želji po vrhu pospite još 2-3 žlice zdrobljenih pereca za teksturu.
- Stavite u hladnjak na 45 minuta, dok se potpuno ne stvrdne.
- Po želji dodajte malo krupne soli nakon što se sve stisnulo.
- Razlomite ili narežite na komade i uživajte!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar