7 RAZLOGA ZAŠTO JESTI ŠLJIVE
Šljiva je kraljica dobre probave
Šljiva je bogata prehrambenim vlaknima koja potiču rad probave i čišćenje organizma te liječe zatvor.
Šljiva regulira krvni tlak
U 100 grama svježe šljive nalazi se čak oko 160 miligrama kalija. Taj mineral igra važnu ulogu u reguliranju krvnog tlaka.
Šljiva poboljšava rad srca
Istraživanja su pokazala da redovita konzumacija šljiva blagonaklono djeluje na rad srca i cijelog kardiovaskularnog sustava.
Šljiva jača imunitet
Ovo je voće prepuno vitamina C, koji ima snažno antioksidativno djelovanje, čuva zdravlje cijeloga tijela te snaži imunitet pojedinaca.
Šljiva je dobra za kožu
U slatkom tamnoplavom voću nalazi se i beta-karoten te vitamin E, koji održavaju elasticitet kože, ubrzavaju zacjeljivanje rana, ali imaju i snažno protuupalno svojstvo, zbog čega jamče lijep izgled najvećeg organa.
Šljiva je čuvarica kostiju
Šljive sadrže značajne količine antioksidansa poput flavonoida i fenolnih spojeva, kao i određenih minerala koji su zaslužne za očuvanje koštane mase te pridonose općem zdravlju koštanog sustava.
Šljiva potiče mršavljenje
U 100 grama šljive nalazi se tek 45 kalorija. Upravo zato konzumacija toga voća preporučuje se osobama koje pokušavaju smršavjeti ili održati zdravu tjelesnu težinu.
Primjedbe
Objavi komentar