KROKETI SA SIROM I PORILUKOM
Kroketi
sa sirom i porilukom
Kroketi
sa sirom i porilukom mogu biti prilog, predjelo, brzi međuobrok
ili zamjena za večeru. Gotovi su za manje od
20 minuta, a lako ih možete prilagoditi i vlastitom ukusu.
Kroketi sa sirom i porilukom
Sastojci:
- •
2 žlice maslinova ulja
- 3 poriluka, oprana i nasjeckana
na sitno
- 150 g krušnih mrvica
- 50 g sira (blagog cheddara ili
gaude), naribanog
- ½ vezice svježeg vlasca,
nasjeckanog na sitno
- 3 jaja
Priprema:
1.
U tavi zagrijte jednu
žlicu ulja pa dodajte poriluk i pržite na laganoj vatri dok ne omekša.
2. Poriluk prebacite u zdjelu i dodajte 100 g krušnih mrvica, sir,
vlasac i dva jaja. Dobro promiješajte i stavite u zamrzivač na pet minuta.
3. Preostale krušne mrvice istresite na plitki tanjur. U zdjelici
umutite jaje.
4.
Izvadite smjesu iz
zamrzivača i rukama oblikujte valjkaste krokete. Svaki umočite u jaje pa
uvaljajte u krušne mrvice.
5. U tavi zagrijte preostalo ulje i na srednje jakoj vatri pržite
krokete 10 minuta, dok ne dobiju lijepu boju sa svih strana.
6. Poslužite vruće.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar