PEČENI BRIE U LISNATOM TIJESTU





Pečeni brie u lisnatom tijestu 



Ako ste se već zasitili kuhanja, pečenja i vremena u kuhinji, ali očekujete goste ili pripremate zabavu, vrijeme je za nešto jednostavnije zalogaje. Dok niske temperature tjeraju na tople i comfort zalogaje, odlučili smo isprobati pečeni brie sir u lisnatom tijestu!




Pečeni brie u lisnatom tijestu 



Sastojci:

  • 1 kolut brie sira
  • 1 lisnato tijesto
  • 5 šnita pršuta
  • 1 jaje
  • 1/3 šalice džema po izboru (predlažemo od smokve)
  • po želji: malo nasjeckanog ružmarina ili timijana



Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  • Postavite lisnato tijesto na lim za pečenje i u sredinu stavite tri šnite pršuta. U sredinu pršuta stavite kolut brie sira i zarežite njegov vrh.
  • Na brie stavite malo džema od smokava. Omotajte brie pršutom i dodajte još jednu šnitu pršuta preko džema kako bi sve držalo zajedno.
  • Omotajte sir u lisnato tijesto. Premažite lisnato tijesto jajetom kako bi postalo hrskavo u pećnici.
  • Na vrhu tijesta napravite nekoliko plitkih rezova kako bi se jelo ravnomjerno ispeklo.
  • Stavite u pećnicu na 25 minuta ili dok tijesto ne postane zlatno smeđe.

Pečeni brie u lisnatom tijestu možete pripremati i u raznim voćnim varijantama, primjerice s kruškama ili smokvama, za sladak i blagdanski okus.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO TIJELO TIJEKOM HLADNIH DANA TRAŽI VIŠE MASNOĆA, UGLJIKOHIDRATA I ZAČINA?

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?