PEČENI BRIE U LISNATOM TIJESTU
Pečeni brie u lisnatom tijestu
Ako ste se već zasitili kuhanja, pečenja i vremena u kuhinji, ali očekujete goste ili pripremate zabavu, vrijeme je za nešto jednostavnije zalogaje. Dok niske temperature tjeraju na tople i comfort zalogaje, odlučili smo isprobati pečeni brie sir u lisnatom tijestu!
Pečeni brie u lisnatom tijestu
Sastojci:
- 1 kolut brie sira
- 1 lisnato tijesto
- 5 šnita pršuta
- 1 jaje
- 1/3 šalice džema po izboru (predlažemo od smokve)
- po želji: malo nasjeckanog ružmarina ili timijana
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Postavite lisnato tijesto na lim za pečenje i u sredinu stavite tri šnite pršuta. U sredinu pršuta stavite kolut brie sira i zarežite njegov vrh.
- Na brie stavite malo džema od smokava. Omotajte brie pršutom i dodajte još jednu šnitu pršuta preko džema kako bi sve držalo zajedno.
- Omotajte sir u lisnato tijesto. Premažite lisnato tijesto jajetom kako bi postalo hrskavo u pećnici.
- Na vrhu tijesta napravite nekoliko plitkih rezova kako bi se jelo ravnomjerno ispeklo.
- Stavite u pećnicu na 25 minuta ili dok tijesto ne postane zlatno smeđe.
Pečeni brie u lisnatom tijestu možete pripremati i u raznim voćnim varijantama, primjerice s kruškama ili smokvama, za sladak i blagdanski okus.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar