ZAPEČENA TJESTENINA S KOBASICAMA





Zapečena tjestenina s kobasicama 



Vjerujemo da će mnogi već danas poželjeti za objed pripremiti ovo sočno, ukusno, zasitno i jednostavno jelo.




Zapečena tjestenina s kobasicama 


Sastojci:

  • 500 g tjestenine penne (cijeli paket)
  • 2 para kobasica
  • 20 dag sira
  • 200 g pasirane rajčice (pasata)
  • 100 ml ulja
  • 2 češnjaka
  • začini: sol, vegeta, papar, čili i vlasac



Priprema:

  1. Narezane kobasice pecite na ulju sa svih strana. Dodajte nasjeckani češnjak, zalijte rajčicom i posolite. Kuhajte do željene gustoće.
  2. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi (po želji dodajte i malo vegete). Ocijedite tjesteninu i izmiješajte s umakom od rajčice i kobasicama. Dodaje začine. Sve to premjestite u posudu za pečenje.
  3. Prije pečenja dodajte naribani sir. Jelo zapecite u pećnici na 190 stupnjeva. Dovoljno je peći desetak minuta, da se lijepo zapeče.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

FRITULINKA - HIBRID FRITULE I PALAČINKE