TJESTENINA S BROKULOM I GRAŠKOM




Tjestenina s brokulom i graškom




Ako tražite brz, lagan i osvježavajući obrok koji je gotov za tren oka, ova tjestenina s brokulom, graškom uz dodatak prženih pinjolia odličan je izbor. Za samo 15 minuta na stolu možete imati tanjur pun zelenila i svježine u nježnom kremastom umaku.




Tjestenina s brokulom i graškom 


Sastojci:

  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žlice slatkog vrhnja
  • ½ žlice dijon senfa
  • ½ limuna, naribana korica i sok
  • 200 g cvjetića brokule
  • 200 g tjestenine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 100 g smrznutog graška
  • 1 žlica prženih pinjola
  • sol, po ukusu
  • papar, po ukusu
  • parmezan, za posipanje, po želji



Priprema:

  1. Pomiješajte kiselo i slatko vrhnje, senf i sok od limuna. Ostavite sa strane
  2. Zakuhajte lonac slane vode. Kad voda zavrije, dodajte brokulu i kuhajte 3 do 4 minute, a zatim cvjetiće izvadite šupljikavom žlicom. U istoj vodi skuhajte tjesteninu pa ocijedite.
  3. Zagrijte ulje u velikoj tavi s neprianjajućim dnom pa ubacite tjesteninu, brokulu i smrznuti grašak. Miješajte 1 minutu, a zatim umiješajte smjesu vrhnja, limuna i senfa. Posolite i popaprite.
  4. Kuhajte tek koliko treba da se umak zagrije pa rasporedite u tanjure i posipajte limunovom koricom i pinjolima.
  5. Po želji pospite ribanim parmezanom.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

MORINGA - ČUDOTVORNO DRVO ŽIVOTA

SLANI PUŽ OD SIRA I ŠPEKA