NOVOGODIŠNJE KOŠARICE S JABUKAMA





Novogodišnje košarice s jabukama 




Donosim vam ukusne košarice od maslaca koje su punjene jabukama dinstanim u voćnom likeru. Mirišljave i fine, i dok se rade i dok se jedu.





Novogodišnje košarice s jabukama 


Sastojci:

Za punjenje:

  • 50 g maslaca
  • 300 g jabuka
  • 50 g meda
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica ribanog đumbira (ili u prahu)
  • sok 1 naranče
  • sok 1 limuna
  • 100 ml voćnog likera (ili ruma)

Za tijesto:

  • 1 žumanjak
  • 100 g maslaca
  • 200 g brašna
  • 50 g šećera



Priprema:

1. Prvo napravite punjenje jer će se ono trebati ohladiti. Jabuke nasjeckajte na sitno, kao luk za dinstanje. Dodajte sve ostale sastojke (ja sam ovaj put koristila liker od malvazije) i dinstajte dok jabuke ne omekšaju i tekućina ne ispari, otprilike pola sata. Prebacite u neku manju zdjelu i ostavite da se skroz ohladi.

2. Za tijesto pomiješajte sve sastojke i rukama zamijesite tijesto. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite u frižideru sat vremena, da se stisne.

3. Radnu površinu pobrašnite i razvaljajte tijesto. S čašom ili šalicom izrežite krugove koji će biti malo veći nego što su kalupi za muffine. Također, izrežite i zvjezdice. Od ove smjese ispadne 10 krugova i 10 zvjezdica.

4. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva, a kalupe za muffine namažite maslacem i malo pobrašnite kako se tijesto ne bi lijepilo. Ja koristim silikonske kalupe za muffine za koje ovaj postupak nije potreban. Krugove tijesta utisnite u kalupe, izbodite vilicom 3-4 puta i napunite punjenjem. Na vrh stavite zvjezdice. Pecite oko 20 minuta. Kad se ohlade, pospite šećerom u prahu.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

MORINGA - ČUDOTVORNO DRVO ŽIVOTA

SLANI PUŽ OD SIRA I ŠPEKA