LISNATO POVRĆE IZ PEĆNICE S JAJIMA I GLJIVAMA 🍄
veća vezica blitve
140 g baby špinata
3 žlice maslaca
225 g očišćenih i narezanih šampinjona
2 poriluka (bijeli i svijetlozeleni dio)
3 režnja češnjaka (2 nasjeckana, 1 cijeli za prepečeni kruh)
2 žlice glatkog brašna
120 ml vrhnja za kuhanje
120 ml mlijeka
3 žlice bijelog vina
prstohvat muškatnog oraščića
2 žličice dijon senfa
75 g naribane gouda ili edamera
4-6 jaja
prstohvat mljevene crvene paprike
4-6 kriški prepečenog i maslacem premazanog kruha
sol i papar
Zagrijte pećnicu na 190°C. Kelj, blitvu i špinat kuhajte oko minutu u slanoj vodi pa ohladite pod mlazom hladne vode. Dobro ocijedite i grubo nasjeckajte. Na žlici maslaca prepecite gljive dok ne posmeđe pa ih odvojite.
U istoj tavi rastopite preostali maslac, dodajte poriluk i češnjak i kratko propirjajte. Umiješajte brašno, vrhnje, mlijeko i vino. Kratko kuhajte dok se ne zgusne. Dodajte muškatni oraščić, senf, gljive i lisnato povrće. Posolite i popaprite.
Smjesu prebacite u vatrostalnu posudu i pospite sirom. Napravite udubine, u svaku razbijte po jedno jaje i pecite 10-20 minuta, ovisno o željenoj mekoći žumanjka. Na vrh pospite malo mljevene paprike. Kruh lagano natrljajte cijelim režnjem češnjaka i poslužite uz topla jaja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar