LISNATO POVRĆE IZ PEĆNICE S JAJIMA I GLJIVAMA 🍄





Lisnato povrće iz pećnice s jajima i gljivama 




Ako volite jela koja kombiniraju sezonske namirnice, pregršt nutrijenata i malo kulinarske znatiželje, zeleno povrće s jajima i umakom iz pećnice brzo će ući u vašu stalnu rotaciju. Priprema je jednostavna, a okus nikoga neće ostaviti ravnodušnim.





Lisnato povrće iz pećnice s jajima i gljivama 



Sastojci:

pola glavice kelja
veća vezica blitve
140 g baby špinata
3 žlice maslaca
225 g očišćenih i narezanih šampinjona
2 poriluka (bijeli i svijetlozeleni dio)
3 režnja češnjaka (2 nasjeckana, 1 cijeli za prepečeni kruh)
2 žlice glatkog brašna
120 ml vrhnja za kuhanje
120 ml mlijeka
3 žlice bijelog vina
prstohvat muškatnog oraščića
2 žličice dijon senfa
75 g naribane gouda ili edamera
4-6 jaja
prstohvat mljevene crvene paprike
4-6 kriški prepečenog i maslacem premazanog kruha
sol i papar




Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kelj, blitvu i špinat kuhajte oko minutu u slanoj vodi pa ohladite pod mlazom hladne vode. Dobro ocijedite i grubo nasjeckajte. Na žlici maslaca prepecite gljive dok ne posmeđe pa ih odvojite.

U istoj tavi rastopite preostali maslac, dodajte poriluk i češnjak i kratko propirjajte. Umiješajte brašno, vrhnje, mlijeko i vino. Kratko kuhajte dok se ne zgusne. Dodajte muškatni oraščić, senf, gljive i lisnato povrće. Posolite i popaprite.

Smjesu prebacite u vatrostalnu posudu i pospite sirom. Napravite udubine, u svaku razbijte po jedno jaje i pecite 10-20 minuta, ovisno o željenoj mekoći žumanjka. Na vrh pospite malo mljevene paprike. Kruh lagano natrljajte cijelim režnjem češnjaka i poslužite uz topla jaja.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

MLJEVENO MESO SA SVJEŽIM KUPUSOM