JABUKE S CIMETOM






Jabuke s cimetom 



Jesen miriše na jabuke s cimetom, a one tijekom jesenske sezone postaju naš omiljeni dodatak raznim jelima. Jabuke začinjene cimetom mogu se iskoristiti kao dekoracija za zobene kaše, chia pudinge, vafle, palačinke i druge obroke.




Jabuke s cimetom 


Sastojci:

  • dvije veće jabuke (oguljene i narezane)
  • 1/4 šalice i žlica vode
  • pola žlice jabučnog octa
  • žličica mljevenog cimeta
  • prstohvat soli
  • žličica kukuruznog škroba
  • pola žličice ekstrakta vanilije



Priprema:

U lonac stavite jabuke, 1/4 šalice vode, jabučni ocat, sol, ekstrakt vanilije i cimet, pa kuhajte na srednjoj vatri do vrenja. Zatim smanjite vatru, poklopite lonac i kuhajte jabuke dok ne omekšaju. Povremeno promiješajte po potrebi. Ovisno o vrsti jabuka, trebale bi omekšati za 10 do 15 minuta.

U međuvremenu, u zdjelici pomiješajte žlicu vode i kukuruzni škrob. Kada jabuke omekšaju, u lonac dodajte smjesu škroba i vode. Kuhajte još nekoliko minuta, dok se tekućina ne zgusne. Jabuke s cimetom poslužite uz željeni obrok.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

KAKO OLAKŠATI ČIŠĆENJE I POSPREMANJE?

5 NAJČEŠĆIH MITOVA O NOKTIMA KOJIMA NE BISTE TREBALI VJEROVATI