JABUKE S CIMETOM
Jabuke s cimetom
Jesen miriše na jabuke s cimetom, a one tijekom jesenske sezone postaju naš omiljeni dodatak raznim jelima. Jabuke začinjene cimetom mogu se iskoristiti kao dekoracija za zobene kaše, chia pudinge, vafle, palačinke i druge obroke.
Jabuke s cimetom
Sastojci:
- dvije veće jabuke (oguljene i narezane)
- 1/4 šalice i žlica vode
- pola žlice jabučnog octa
- žličica mljevenog cimeta
- prstohvat soli
- žličica kukuruznog škroba
- pola žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
U lonac stavite jabuke, 1/4 šalice vode, jabučni ocat, sol, ekstrakt vanilije i cimet, pa kuhajte na srednjoj vatri do vrenja. Zatim smanjite vatru, poklopite lonac i kuhajte jabuke dok ne omekšaju. Povremeno promiješajte po potrebi. Ovisno o vrsti jabuka, trebale bi omekšati za 10 do 15 minuta.
U međuvremenu, u zdjelici pomiješajte žlicu vode i kukuruzni škrob. Kada jabuke omekšaju, u lonac dodajte smjesu škroba i vode. Kuhajte još nekoliko minuta, dok se tekućina ne zgusne. Jabuke s cimetom poslužite uz željeni obrok.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar