AROMATIČNI FETA SIR SA SLANUTKOM IZ PEĆNICE
Aromatični feta sir sa slanutkom iz pećnice
Postoje jela koja izgledaju skromno na papiru, a onda vas potpuno osvoje prvim zalogajem. Pečena feta sa slanutkom upravo je takav recept: jednostavan, brz i neočekivano profinjen. Topli, kremasti sir obogaćen je češnjakom i uljem uz dodatak hrskavog tosta.
Aromatični feta sir sa slanutkom iz pećnice
Sastojci:
konzerva slanutka (oko 400 g)
200-250 g kocka feta sira
3 žlice maslinova ulja
sitno nasjeckan režanj češnjaka
žličica sušenog origana
1/2 žličice chili pahuljica (po želji)
200-250 g kocka feta sira
3 žlice maslinova ulja
sitno nasjeckan režanj češnjaka
žličica sušenog origana
1/2 žličice chili pahuljica (po želji)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. U manjoj posudi za pečenje pomiješajte slanutak, maslinovo ulje, češnjak, origano, ljutu papriku te malo soli i papra. Dobro izmiješajte da se sve obloži.
U sredinu položite komad fete i lagano ga utisnite među slanutak. Prelijte ga još s malo ulja. Pecite 20-25 minuta, dok sir ne omekša i dobije zlatnu boju, a slanutak lagano ne postane hrskav. Po vrhu pospite svježim peršinom i poslužite toplo uz tostirani kruh.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar