PEČENA PIZZA S PESTOM U LIMU 🍕
Pečena pizza s pestom u limu
Priprema tijesta je izuzetno jednostavna, a osim pesta trebat ćete još svega nekoliko namirnica.
Pečena pizza s pestom u limu
Sastojci:
- 500 g brašna (u receptu se koristi self rising brašno. To je brašno koje već sadrži prašak za pecivo i sol)
- 2 žlice pesta
- 1 x kuglica buffalo mozzarelle od 125 g
- 350 g zrelih cherry rajčica
- Artičoke u ulju
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Unutrašnjost lima za pečenje 25cm x 35cm namažite s malo maslinovog ulja.
- U zdjelu stavite brašno s malim prstohvatom morske soli, a zatim postupno dodajte 270 ml vode, miješajući na početku vilicom. Prebacite na površinu posutu brašnom i mijesite nekoliko minuta dok ne postane glatko, a zatim ga valjkom razvucite u veliki pravokutnik, malo veći od lima za pečenje.
- Pažljivo smjestite tijesto u tepsiju, te ostavite da malo visi na rubovima. Tijesto namažite pestom.
- Cherry rajčice prepolovite, a artičoke ocijedite i sve lagano pomiješajte. Ulje od artičoke ostavite sa strane.
- Sada smjesu od rajčica i artičoka lagano stavite na tijesto, dodajte komadiće mozzarelle te napravite rubove kao u videu.
Rubove zatim lagano premažite uljem u kojem su bile artičoke. - Kako bi tijesto bilo hrskavo, pecite ga na dnu pećnice 30 minuta.
Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar