MONT BLANC U ČAŠI - DESERT S KESTENOM I BIJELOM ČOKOLADOM 🍫





Mont Blanc u čaši - desert s kestenom i bijelom čokoladom 




Ovaj je deset inspiriran klasičnim francuskim desertom od kestena nadahnutim najvišim alpskim vrhom. Okusi su isti, samo je ovu verziju u čaši puno lakše napraviti jer umjesto da pečete male kore, samo žete rasporediti piškote u čašu.





Mont Blanc u čaši 



Sastojci:

Za kremu od bijele čokolade

  • 40 g kukuruznog škroba
  • 22 g bijelog šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 prstohvat soli
  • 480 ml mlijeka
  • 1 ½ čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 100 g bijele čokolade, nasjeckane

Za kremu od kestena

  • 200 g kuhanih kestena
  • 200 g kesten-pirea
  • 3-4 žlice vode

Za sloj od keksa

  • 18 piškota
  • 120 ml mlijeka

Za ukras

  • Šećer u prahu
  • Naribana bijela čokolada



Priprema:

  1. Napravite kremu od bijele čokolade. U malom loncu pomiješajte kukuruzni škrob i šećer. Dodajte jaja i miješajte pjenjačom dok se sve ne sjedini. Dodajte mlijeko i sol te kuhajte na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući, dok smjesa ne zavrije. Pustite da kuha 1 minutu i maknite s vatre.
  2. Dodajte bijelu čokoladu i vaniliju te pričekajte 1 minutu da se čokolada počne topiti. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi, a krema ne postane glatka. Ako primijetite da imagrudice možete je procijediti kroz cjedilo ili je izmiksati da postane glatka. Prebacite u zdjelu, prekrijte folijom tako da folija dodiruje površinu kreme i stavite u hladnjak.
  3. Napravite kremu od kestena. Prebacite kestene i kesten-pire u multipraktik i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Postupno dodajte vodu dok ne dobijete glatku kremu koja se lako razmazuje.
  4. Složite Mont Blanc. Ulijte mlijeko u plitku zdjelu i kratko umočite polovicu piškota. Podijelite piškote u čaše i u svaku čašu rasporedite žličicu kreme od kestena. Zatim podijelite polovicu kreme od bijele čokolade u čaše.
  5. Ponovite s još jednim slojem piškota i prekrijte ostatkom kreme od bijele čokolade. Žlicom ili lopaticom oblikujte u piramidu.
  6. Kremu od kestena prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim ili tankim okruglim vrhom i nanesite kremu od kestena preko kreme.
  7. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se ohladi. Pospite šećerom u prahu i (po želji) ukrasite kovrčama od bijele čokolade prije posluživanja.


Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE