GULAŠ OD GLJIVA 🍄





Gulaš od gljiva 




Odličan gulaš može se napraviti i bez komadića mesa. Ovaj gulaš od gljiva najbolji je dokaz toj tvrdnji. Najbolji okus jela dobit ćete ako gulaš pripremite od različitih gljiva – upotrijebite sve od šampinjona do divljih gljiva poput vrganja, sunčanica, lisičarki, smrčaka i sličnih jestivih vrsta.





Gulaš od gljiva 


Sastojci:

  • 700 g divljih gljiva
  • 700 g šampinjona
  • 700 g sjeckanih rajčica
  • 400 g rog paprika
  • 30 g slatke mljevene paprike
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 veća krumpira
  • 2 lovorova lista
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • 1 veći luk
  • 1 čajna žličica sjemenki kima
  • 1 čajna žličica ljute mljevene paprike
  • biljno ulje po želji
  • sol i papar po želji
  • kiselo vrhnje za posluživanje
  • svježi peršin za posluživanje



Priprema:

  1. U velikom loncu zagrijte nešto biljnog ulja pa na njemu prepirjajte nasjeckane trakice luka i rog paprike – pirjajte oko pet minuta dok povrće ne omekša.
  2. Potom dodajte nasjeckane gljive, posolite i papaprite i kuhajte sve zajedno oko 10 minuta dok gljive ne ispuste tekućine.
  3. Dodajte nasjeckani češnjak i kim i pirjajte još oko jedne minute.
  4. Podlijte sadržaj lonca s povrtnim temeljcem i nasjeckanim rajčicama te sve dobro promiješajte. Dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice te slatku i ljutu mljevenu papriku, kao i lovorov list.
  5. Poklopite lonac i kuhajte gulaš sve zajedno oko 45 minuta dok se krumpir ne skuha, gulaš ne zgusne, a okusi na sljube. Poslužite gulaš sa malo kiselog vrhnja i sa svježim peršinom. Dobar tek!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE