FERRERO ROCHER TIRAMISU





Ferrero rocher tiramisu 



Ako volite tiramisu, ali biste radije preskočili kavu, ovaj desert je kao stvoren za vas. Ferrero Rocher tiramisu spaja sve što volimo – svilenkastu Nutella kremu, mekane piškote natopljene u čokoladnom mlijeku i hrskavi završni sloj od prženih lješnjaka. Rezultat je bogat, kremast i neodoljivo čokoladan desert koji izgleda kao iz vitrine talijanske slastičarnice, a priprema se bez pečenja!




Ferrero rocher tiramisu 


Sastojci:

Za piškote:

  • 28 piškota (Savoiardi)

  • 3 žlice Nutelle

  • 100 ml mlijeka

Za kremu:

  • 400 g mascarpone sira

  • 300 g Nutelle

  • 250 ml vrhnja za šlag (min. 35% masti)

  • 20 g šećera

Za slojeve:

  • 90 g Nutelle

Za dekoraciju:

  • 150 g Nutelle

  • 50 g prženih, nasjeckanih lješnjaka




Priprema:

  1. Pripremite čokoladno mlijeko
    U lončiću lagano zagrijte mlijeko i umiješajte Nutellu dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.

  2. Napravite kremu
    U većoj zdjeli sjedinite mascarpone i Nutellu sobne temperature te lagano izmiješajte špatulom dok ne postane glatko.
    U drugoj zdjeli izmiksajte vrhnje i šećer do mekanih vrhova, zatim nježno umiješajte mascarpone smjesu.

  3. Složite tiramisu
    Svaku piškotu kratko (1–2 sekunde) umočite u čokoladno mlijeko i složite prvi red u kvadratni kalup (oko 20×20 cm).
    Premažite tankim slojem rastopljene Nutelle, pa dodajte polovicu pripremljene kreme.
    Ponovite postupak s još jednim redom piškota i ostatkom kreme. Zagladite površinu.

  4. Ohladite
    Prekrijte folijom i stavite u hladnjak najmanje 6–8 sati, idealno preko noći, kako bi se desert lijepo stisnuo.

  5. Završni sloj
    Prije posluživanja zagrijte Nutellu, pomiješajte s nasjeckanim prženim lješnjacima i premažite cijelu površinu tiramisua.
    Za uredne rezove, tiramisu prije rezanja možete kratko staviti u zamrzivač (20–30 minuta).




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM