FERRERO ROCHER TIRAMISU
Za piškote:
28 piškota (Savoiardi)
3 žlice Nutelle
100 ml mlijeka
Za kremu:
400 g mascarpone sira
300 g Nutelle
250 ml vrhnja za šlag (min. 35% masti)
20 g šećera
Za slojeve:
90 g Nutelle
Za dekoraciju:
150 g Nutelle
50 g prženih, nasjeckanih lješnjaka
Pripremite čokoladno mlijeko
U lončiću lagano zagrijte mlijeko i umiješajte Nutellu dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.Napravite kremu
U većoj zdjeli sjedinite mascarpone i Nutellu sobne temperature te lagano izmiješajte špatulom dok ne postane glatko.
U drugoj zdjeli izmiksajte vrhnje i šećer do mekanih vrhova, zatim nježno umiješajte mascarpone smjesu.Složite tiramisu
Svaku piškotu kratko (1–2 sekunde) umočite u čokoladno mlijeko i složite prvi red u kvadratni kalup (oko 20×20 cm).
Premažite tankim slojem rastopljene Nutelle, pa dodajte polovicu pripremljene kreme.
Ponovite postupak s još jednim redom piškota i ostatkom kreme. Zagladite površinu.Ohladite
Prekrijte folijom i stavite u hladnjak najmanje 6–8 sati, idealno preko noći, kako bi se desert lijepo stisnuo.Završni sloj
Prije posluživanja zagrijte Nutellu, pomiješajte s nasjeckanim prženim lješnjacima i premažite cijelu površinu tiramisua.
Za uredne rezove, tiramisu prije rezanja možete kratko staviti u zamrzivač (20–30 minuta).
Primjedbe
Objavi komentar