BROWNIE S BUTTERNUT TIKVOM





Brownie s butternut tikvom 




Bundeva u ovom slučaju ne mijenja okus kolača, već mu daje još bolju, sočniju teksturu i fudgy sredinu zbog koje se browniji toliko vole. Uz to, unosi i malu nutritivnu prednost jer dodaje vlakna i prirodnu slatkoću. Drugim riječima, dobivate brownie koji izgleda i ima okus kao klasični čokoladni guilty pleasure, ali s malim twistom koji ga čini još zanimljivijim.





Brownie s butternut tikvom 


Sastojci:

  • 240 g pirea od butternut tikve
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g šećera
  • 85 g brašna
  • 60 g nezaslađenog kakaa u prahu
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 170 g čokoladnih kapljica, plus još malo za posipanje po vrhu



Priprema:

  • Ogulite i narežite tikvu na kockice, zatim je stavite u veliki lonac s kipućom vodom i kuhajte 10 minuta, dok ne omekša.
  • Kad se lako probada nožem, premjestite je u blender ii miksajte dok ne dobijete glatki pire.
  • Ohladite u hladnjaku, najbolje preko noći, jer pire mora biti potpuno hladan prije pripreme.
  • Zagrijte pećnicu na 180 °C i obložite kalup dimenzija 20 x 20 cm papirom za pečenje.
  • U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i sol.
  • U drugoj zdjeli sjedinite ohlađeni pire od tikve, jaja, vaniliju i kokosov šećer pa sve dobro promiješajte.
  • Dodajte suhe sastojke i ponovno promiješajte. Umiješajte čokoladne kapljice.
  • Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i po vrhu pospite još malo čokoladnih kapljica.
  • Pecite 25 do 27 minuta. Ostavite da se kolač ohladi u kalupu 5 do 10 minuta prije rezanja na kocke.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE