BROWNIE S BUTTERNUT TIKVOM
Brownie s butternut tikvom
Bundeva u ovom slučaju ne mijenja okus kolača, već mu daje još bolju, sočniju teksturu i fudgy sredinu zbog koje se browniji toliko vole. Uz to, unosi i malu nutritivnu prednost jer dodaje vlakna i prirodnu slatkoću. Drugim riječima, dobivate brownie koji izgleda i ima okus kao klasični čokoladni guilty pleasure, ali s malim twistom koji ga čini još zanimljivijim.
Brownie s butternut tikvom
Sastojci:
- 240 g pirea od butternut tikve
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 150 g šećera
- 85 g brašna
- 60 g nezaslađenog kakaa u prahu
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 170 g čokoladnih kapljica, plus još malo za posipanje po vrhu
Priprema:
- Ogulite i narežite tikvu na kockice, zatim je stavite u veliki lonac s kipućom vodom i kuhajte 10 minuta, dok ne omekša.
- Kad se lako probada nožem, premjestite je u blender ii miksajte dok ne dobijete glatki pire.
- Ohladite u hladnjaku, najbolje preko noći, jer pire mora biti potpuno hladan prije pripreme.
- Zagrijte pećnicu na 180 °C i obložite kalup dimenzija 20 x 20 cm papirom za pečenje.
- U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i sol.
- U drugoj zdjeli sjedinite ohlađeni pire od tikve, jaja, vaniliju i kokosov šećer pa sve dobro promiješajte.
- Dodajte suhe sastojke i ponovno promiješajte. Umiješajte čokoladne kapljice.
- Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i po vrhu pospite još malo čokoladnih kapljica.
- Pecite 25 do 27 minuta. Ostavite da se kolač ohladi u kalupu 5 do 10 minuta prije rezanja na kocke.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar