PESTO OD MOTRA





Pesto od motra 



Motar je biljka koja raste u pukotinama stijena, gdje ga kupaju bura i morska pjena, ostavljajući taj okus u njegovim sočnim listićima. Bogat je mineralima, a osobito vitaminom C. Da je nekad bio nezamjenjiv, svjedoči i činjenica da su ga pomorci nosili ukiseljenog na duge plovidbe kako bi se borili protiv skorbuta – bolesti uzrokovane nedostatkom vitamina C.




Pesto od motra 


Sastojci:

  • 10 dkg motra
  • 10 dkg parmezana
  • 10 dkg badema
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 dl maslinovog ulja



Priprema:

Svježi motar dobro operite i posušite, a parmezan naribajte. Sve sastojke stavite u blender i izmiksajte dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

5 NAJČEŠĆIH MITOVA O NOKTIMA KOJIMA NE BISTE TREBALI VJEROVATI