KREMASTA JUHA OD TIKVICA, KRUMPIRA I SIRA 🥔
Kremasta juha od tikvica, krumpira i sira
Ova kremasta, ali lagana juha od tikvica, krumpira i sira sjajan je način da iskoristite povrće koje gotovo uvijek imate.
Kremasta juha od tikvica, krumpira i sira
Sastojci:
- 500 g neoguljenog i grubo nasjeckanog krumpira
- 2 povrtne kocke
- 1 kg grubo nasjeckanih tikvica
- 1 vezica mladog luka (4-5), narezanog na ploške, odvojite 1 za posluživanje
- 100 g ekstra zrelog cheddra, naribanog, plus za posluživanje
- 1/2 čajne žličice svježe naribanog muškatnog oraščića, plus za posluživanje
- sol
- papar
Priprema:
- Stavite krumpir u veliki lonac s tek toliko vode da ga prekrije i dodajte temeljac u kocki. Zakuhajte, zatim poklopite i kuhajte 5 minuta. Dodajte tikvice, poklopite i kuhajte još 5 minuta. Dodajte mladi luk, poklopite i kuhajte posljednjih 5 minuta.
- Maknite s vatre pa umiješajte sir i začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom.
- Miksajte dok ne dobijete gustu juhu, dodajući još vruće vode dok ne dobijete željenu konzistenciju.
- Poslužite s naribanim sirom, mladim lukom i muškatnim oraščićem ili paprom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar