KREMASTA JUHA OD TIKVICA, KRUMPIRA I SIRA 🥔





Kremasta juha od tikvica, krumpira i sira 




Ova kremasta, ali lagana juha od tikvica, krumpira i sira sjajan je način da iskoristite povrće koje gotovo uvijek imate.




Kremasta juha od tikvica, krumpira i sira 


Sastojci:

  • 500 g neoguljenog i grubo nasjeckanog krumpira
  • 2 povrtne kocke
  • 1 kg grubo nasjeckanih tikvica
  • 1 vezica mladog luka (4-5), narezanog na ploške, odvojite 1 za posluživanje
  • 100 g ekstra zrelog cheddra, naribanog, plus za posluživanje
  • 1/2 čajne žličice svježe naribanog muškatnog oraščića, plus za posluživanje
  • sol
  • papar



Priprema:

  1. Stavite krumpir u veliki lonac s tek toliko vode da ga prekrije i dodajte temeljac u kocki. Zakuhajte, zatim poklopite i kuhajte 5 minuta. Dodajte tikvice, poklopite i kuhajte još 5 minuta. Dodajte mladi luk, poklopite i kuhajte posljednjih 5 minuta.
  2. Maknite s vatre pa umiješajte sir i začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom.
  3. Miksajte dok ne dobijete gustu juhu, dodajući još vruće vode dok ne dobijete željenu konzistenciju.
  4. Poslužite s naribanim sirom, mladim lukom i muškatnim oraščićem ili paprom.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE