KREM JUHA OD TIKVICA I BATATA






Krem juha od tikvica i batata 




Povrće je uvijek dobra ideja, a kad nam dosadi pohano, pirjano i ono na salatu, uvijek se možemo vratiti povrtnim jelima na žlicu pa tako i laganoj, a hranjivoj juhi od povrća.




Krem juha od tikvica i batata 


Sastojci:

300 g batata
​700 ml povrtnog temeljca
100 ml vrhnja
2 žlice maslinova ulja
2 tikvice
1 manji poriluk
1 režanj češnjaka
sol, papar




Priprema:

Tikvice narežite na kolutove, a batat ogulite i narežite na kockice. Poriluk narežite na kolutiće, a češnjak sitno nasjeckajte.

U loncu zagrijte maslinovo ulje pa dodajte poriluk i pirjajte nekoliko minuta na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Dodajte češnjak i kratko ga prepržite.

Dodajte tikvice i batat pa sve zajedno pirjajte još 5 minuta, povremeno miješajući.

Ulijte temeljac, posolite i popaprite po ukusu, dodajte malo muškatnog oraščića i pustite da sve zavrije. Smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 20-ak minuta, dok batat ne omekša.

Maknite s vatre i usitnite juhu štapnim mikserom dok ne postane potpuno glatka. Po želji dodajte vrhnje i još jednom kratko zagrijte, bez vrenja.

Poslužite juhu toplu ili hladnu, uz tostirani kruh, bučine sjemenke ili malo naribanog sira, prema želji.




Pripremila: Ivana Matas 





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE