JABUKE U ŠLAFROKU - SLASTICA IZ DJETINJSTVA





Jabuke u šlafroku - slastica iz djetinjstva 




Jabuke i cimet su poput službene arome jeseni. Nema boljeg osjećaja od onog kada se spusti mrak, a dom zamiriše na ovu kombinaciju. A jedan od deserata koji su sinonim za jesenske dane definitivno su pohane jabuke, poznatije i kao jabuke u šlafroku. Svoje su ime dobile zbog tijesta koje im služi kao ogrtač, odnosno šlafrok, a poznate po svojoj jednostavnosti bile su na meniju svih baka i mama.




Jabuke u šlafroku 


Sastojci:

  • 2 veće jabuke
  • 2 dcl mlijeka
  • 6-7 velikih žlica glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer i 1 bourbon vanilin šećer
  • 1 žličica cimeta

+ šećer u prahu za posipavanje (i još cimeta ako ga volite)



Priprema:

  • Ogulite jabuke i izdubite sredinu. Naš su odabir Granny Smith ili Pink Lady. Narežite jabuke na ploške.
  • Umutite smjesu za šlafrok i pazite da ostane gusta.
  • Umačite jabuke u smjesu te pecite dok ne porumene.
  • Za kraj posipajte šećerom u prahu i poslužite toplo.



Pripremila: Ivana Matas 



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE