ZAPEČENI KRUH SA SIROM, MASLACEM I ČEŠNJAKOM
Zapečeni kruh sa sirom, maslacem i češnjakom
Kruh je redovit gost na našim
stolovima. Jedemo ga u svim prigodama, ali onim malo posebnijim želimo i malo
finiju varijantu kruha. Mnogi će se složiti da nema finije od one sa sirom,
maslacem i češnjakom.
Zapečeni kruh sa sirom,
maslacem i češnjakom
Sastojci:
- 1 štruca bijelog kruha (ili drugog po želji)
- 2 glavice češnjaka
- 200 grama omekšanog maslaca
- 100 grama ribanog ementalera
- 100 grama ribane suhe mozzarelle
- 1 žlica maslinova ulja
- 2 žlice sjeckanog peršina
- 2 žlice sjeckanog vlasca
- prstohvat soli
- drugi začini po izboru (ulje s čilijem, ribana korica
limuna…)
Priprema:
- Odrežite krajeve s glavica češnjaka, posolite ih i
premažite maslinovim uljem. Omotajte ih aluminijskom folijom, stavite u
pećnicu ugrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite pola sata. U
omekšani maslac istisnite pečeni češnjak, ubacite peršin, vlasac i ostale
začine po želji te dobro promiješajte.
- Kruh zarežite u obliku mreže i vodite računa da zarezi
budu duboki, ali nikako nemojte prerezati kruh do kraja. Sada smjesu
češnjaka i maslaca rasporedite po kruhu, pazeći na to da dovoljno nafilate
unutrašnjost. Na isti način u razreze rasporedite i ribani sir.
- Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva
i pecite 15 minuta tj. dok kruh na površini ne bude zlatne boje.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar