TJESTENINA S TIKVICAMA I KOZICAMA - SAVRŠENO JELO S OKUSOM MORA





Tjestenina s tikvicama i kozicama  - savršeno jelo s okusom mora

 

 

Tjestenina s tikvicama i kozicama jednostavno je jelo koje će vas oduševiti svojim okusom, a napravit ćete ga za samo pola sata. Zato je idealno za vruće ljetne dane kada ne želimo provoditi puno vremena u kuhinji, ali želimo - mirisati more.

 

 

 

Tjestenina s tikvicama i kozicama

 

 

Sastojci:

 

  • 400 g tjestenine, linguina ili špageta
  • 2 srednje tikvice, naribane
  • 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 4 fileta inćuna
  • 300 g očišćenih kozica
  • šaka svježih listova bosiljka
  • ½ limuna, samo sok, za posluživanje

 

 

 

Priprema:

 

1.      U velikom loncu zakuhajte slanu vodu i kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju ili dok ne bude al dente.

2.     Naribane tikvice posolite i ostavite malo da odstoje pa iscijedite tekućinu i prosušite ih papirnatim ručnikom.

3.     Zagrijte ulje u velikoj tavi na laganoj do srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i filete inćuna i lagano pržite otprilike minutu. Dodajte tikvice i pržite 2-3 minute.

4.     Umiješajte kozice i nastavite kuhati još 2 minute, dok kozice ne skuhaju.

5.     Ocijedite tjesteninu, ali sačuvajte malo vode od kuhanja.

6.    Umiješajte tjesteninu u tikvice i kozice. Dodajte bosiljak i kuhajte još minutu te po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

7.     Poslužite i pokapajte s malo limunovog soka.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE