TJESTENINA S TIKVICAMA I KOZICAMA - SAVRŠENO JELO S OKUSOM MORA
Tjestenina s tikvicama i kozicama - savršeno jelo s okusom mora
Tjestenina
s tikvicama i kozicama jednostavno je jelo koje će vas oduševiti
svojim okusom, a napravit ćete ga za samo
pola sata. Zato je idealno za vruće ljetne dane kada ne
želimo provoditi puno vremena u kuhinji, ali želimo - mirisati more.
Tjestenina s tikvicama i kozicama
Sastojci:
- 400 g tjestenine, linguina ili
špageta
- 2 srednje tikvice, naribane
- 5 žlica ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
- 3 češnja češnjaka, sitno
nasjeckana
- 4 fileta inćuna
- 300 g očišćenih kozica
- šaka svježih listova bosiljka
- ½ limuna, samo sok, za
posluživanje
Priprema:
1.
U velikom loncu
zakuhajte slanu vodu i kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju ili dok ne
bude al dente.
2. Naribane tikvice posolite i ostavite malo da odstoje pa
iscijedite tekućinu i prosušite ih papirnatim ručnikom.
3.
Zagrijte ulje u
velikoj tavi na laganoj do srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i filete inćuna
i lagano pržite otprilike minutu. Dodajte tikvice i pržite 2-3 minute.
4. Umiješajte kozice i nastavite kuhati još 2 minute, dok kozice ne
skuhaju.
5. Ocijedite tjesteninu, ali sačuvajte malo vode od kuhanja.
6.
Umiješajte tjesteninu
u tikvice i kozice. Dodajte bosiljak i kuhajte još minutu te po potrebi dodajte
malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
7. Poslužite i pokapajte s malo limunovog soka.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar