TJESTENINA S TIKVICAMA, BOSILJKOM I LIMUNOM





Tjestenina s tikvicama, bosiljkom i limunom

 

 

Ovaj recept za divno osvježavajuću i tako laganu tjesteninu s tikvicama, bosiljkom i limunom mogao bi vam postati jedan od omiljenih u sezoni tikvica. Jednostavan je, sastojci su svakodnevni, a njihova kombinacija - božanstvena.

 

 

Tjestenina s tikvicama, bosiljkom i limunom

 

 

Sastojci:

 

  • 450 g tjestenine
  • 90 g slanog maslaca, podijeljeno
  • 1 limun, narezan na ploške, bez koštica
  • 30 g svježeg bosiljka, nasjeckanog
  • 1 žuti luk, nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 tikvice, narezane na tanko
  • 2 žlice svježih listova timijana
  • sol
  • crni papar
  • pahuljice ljute papričice
  • 240 ml vrhnja za kuhanje
  • 150 g ribanog parmezana, plus za posluživanje

 

 

Priprema:

 

1.      Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju da bude al dente. Odvojite pola šalice vode od kuhanja pa ocijedite tjesteninu.

2.     Dok se tjestenina kuha, zagrijte 30 grama maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte kriške limuna i pržite ih oko minutu sa svake strane. Izvadite kriške limuna iz tave, nasjeckajte ih na sitno i pomiješajte s bosiljkom.

3.     U istu tavu dodajte preostali maslac i luk. Pržite ga, uz miješanje, 8 do 10 minuta. Umiješajte češnjak, tikvice i majčinu dušicu, začinite solju, paprom i pahuljicama ljute papričice. Kuhajte još 5 minuta.

4.     Dodajte pola šalice vode od tjestenine i vrhnje pa miješajte dok se sasvim ne sjedine. Kada umak zavrije, nastavite ga kuhati još 5 minuta na laganoj vatri dok se malo ne zgusne. Umiješajte parmezan, a zatim umiješajte tjesteninu. Kuhajte još 2 minute pa maknite s vatre.

5.     Pospite mješavinom limuna i bosiljka. Dobro promiješajte i poslužite s još parmezana po želji

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE