TJESTENINA S TIKVICAMA, BOSILJKOM I LIMUNOM
Tjestenina s tikvicama, bosiljkom i limunom
Ovaj recept za divno osvježavajuću i tako laganu tjesteninu s tikvicama, bosiljkom i limunom mogao
bi vam postati jedan od omiljenih u sezoni tikvica. Jednostavan je, sastojci su
svakodnevni, a njihova kombinacija - božanstvena.
Tjestenina s tikvicama, bosiljkom i limunom
Sastojci:
- 450 g tjestenine
- 90 g slanog maslaca,
podijeljeno
- 1 limun, narezan na ploške, bez
koštica
- 30 g svježeg bosiljka,
nasjeckanog
- 1 žuti luk, nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 tikvice, narezane na tanko
- 2 žlice svježih listova
timijana
- sol
- crni papar
- pahuljice ljute papričice
- 240 ml vrhnja za kuhanje
- 150 g ribanog parmezana, plus
za posluživanje
Priprema:
1.
Skuhajte tjesteninu
prema uputama na pakiranju da bude al dente. Odvojite pola šalice vode od
kuhanja pa ocijedite tjesteninu.
2. Dok se tjestenina kuha, zagrijte 30 grama maslaca u velikoj tavi
na srednje jakoj vatri. Dodajte kriške limuna i pržite ih oko minutu sa svake
strane. Izvadite kriške limuna iz tave, nasjeckajte ih na sitno i pomiješajte s
bosiljkom.
3. U istu tavu dodajte preostali maslac i luk. Pržite ga, uz
miješanje, 8 do 10 minuta. Umiješajte češnjak, tikvice i majčinu dušicu,
začinite solju, paprom i pahuljicama ljute papričice. Kuhajte još 5 minuta.
4. Dodajte pola šalice vode od tjestenine i vrhnje pa miješajte dok
se sasvim ne sjedine. Kada umak zavrije, nastavite ga kuhati još 5 minuta na
laganoj vatri dok se malo ne zgusne. Umiješajte parmezan, a zatim umiješajte
tjesteninu. Kuhajte još 2 minute pa maknite s vatre.
5. Pospite mješavinom limuna i bosiljka. Dobro promiješajte i
poslužite s još parmezana po želji
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar