TIROPITAKIA S FETOM, ŠPINATOM I ZAČINIMA






Tiropitakia s fetom, špinatom i začinima

 

 

Ove male pite idealan su zalogaj, ali i kao snack uz čašu vina. Hrskave izvana, mekane iznutra savršeno su jelo koje morate isprobati. Dobar tek!

 

 

 

Tiropitakia s fetom, špinatom i začinima

 

Sastojci za 20 trokutića:

 

• 10 listova za pite i savijače

• 250 g svježeg špinata ili 150 g smrznutog, ocijeđenog

• 200 g feta sira

• 150 g svježeg sira

• 1 jaje

• prstohvat čilija

• 1 žlica nasjeckane metvice

• sol i papar

• maslinovo ulje

• 1žumanjak za premaz

• sezam za posip

 

 

 

Priprema:

 

Špinat operite i nasjeckajte, pa ga kratko prepržite ili blanširajte dok ne uvene.

Ocijedite višak tekućine.

Ako koristite smrznuti špinat dobro ga ocijedite i usitnite.

Pripremite nadjev tako da u većoj zdjeli razmrvite fetu, dodajte svježi sir, jaje, špinat, metvicu i čili.

Začinite solju i paprom prema okusu pripazite jer feta sir već daje slanoću.

Uzmite dvije kore, stavite jednu na drugu, pa ih uzdužno prerežite na četiri trake.

Svaku traku premažite maslinovim uljem.

Na dno stavite prepunu žlicu nadjeva, pa savijajte u trokute kao zastavicu do vrha.

Trokutiće slažite na lim s papirom za pečenje, premažite ih žumanjkom i pospite sezamom.

Po želji dodajte i grančicu  - dvije ružmarina za miris.

Pecite 15 – 20 minuta na 190 stupnjeva dok ne postanu zlatne i hrskave.

Na polovici pečenja provjerite ih.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE