TIKVICE S MASLACEM I ČEŠNJAKOM
Tikvice s maslacem i češnjakom
Ako voliš kruh s češnjakom, ove tikvice su dostojna zamjena. A pritom ne moraš osjećati grižnju savjesti!
Tikvice s maslacem i češnjakom
Sastojci:
tikvice 2 kom
maslinovo ulje 1 žlica
češnjak 2 režanj
svježe mljeveni crni papar 0,25 žličica
maslac 1 žlica
svježe začinsko bilje 1 žlica
limunova korica 0,50 žličica
sol 0,50 žličica
parmezan 1 žlica
Priprema:
Zagrij pećnicu na 230 °C i postavi rešetke na
gornju i donju trećinu pećnice. Oštrim nožem zareži unutarnju stranu svake
polovice tikvice u mrežasti uzorak, režući duboko oko 3 mm. Tikvice posuši i
stavi na lim za pečenje s obrubom, prerezanom stranom prema gore.
U maloj
zdjeli pomiješaj maslinovo ulje, ¼ žličice naribanog češnjaka i crni papar. Tom
smjesom premaži obje strane tikvica. Zatim ih rasporedi po rubovima lima,
prerezanom stranom prema dolje. Peci na donjoj rešetki oko 10 minuta, dok ne
omekšaju. Premjesti lim na gornju rešetku, povisi temperaturu na funkciju grill
i zapeci 8–10 minuta, dok ne dobiju zlatne mrlje.
U
međuvremenu, u zdjeli pomiješaj omekšani maslac, nasjeckano bilje (peršin,
vlasac...), limunovu koricu, ¼ žličice soli i preostali češnjak.
Izvadi
tikvice iz pećnice, okreni ih, odmah premaži maslacem s češnjakom, pospi
parmezanom i preostalom soli. Posluži toplo.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar