TIKVICE S MASLACEM I ČEŠNJAKOM




Tikvice s maslacem i češnjakom

 

 

Ako voliš kruh s češnjakom, ove tikvice su dostojna zamjena. A pritom ne moraš osjećati grižnju savjesti!

Tikvice s maslacem i češnjakom

 

 

Sastojci:

 

tikvice 2 kom

maslinovo ulje 1 žlica

 češnjak 2 režanj

svježe mljeveni crni papar 0,25 žličica

maslac 1 žlica

 svježe začinsko bilje 1 žlica

 limunova korica 0,50 žličica

 sol 0,50 žličica

 parmezan 1 žlica

Priprema:

 

Zagrij pećnicu na 230 °C i postavi rešetke na gornju i donju trećinu pećnice. Oštrim nožem zareži unutarnju stranu svake polovice tikvice u mrežasti uzorak, režući duboko oko 3 mm. Tikvice posuši i stavi na lim za pečenje s obrubom, prerezanom stranom prema gore.

 U maloj zdjeli pomiješaj maslinovo ulje, ¼ žličice naribanog češnjaka i crni papar. Tom smjesom premaži obje strane tikvica. Zatim ih rasporedi po rubovima lima, prerezanom stranom prema dolje. Peci na donjoj rešetki oko 10 minuta, dok ne omekšaju. Premjesti lim na gornju rešetku, povisi temperaturu na funkciju grill i zapeci 8–10 minuta, dok ne dobiju zlatne mrlje.

 U međuvremenu, u zdjeli pomiješaj omekšani maslac, nasjeckano bilje (peršin, vlasac...), limunovu koricu, ¼ žličice soli i preostali češnjak.

 Izvadi tikvice iz pećnice, okreni ih, odmah premaži maslacem s češnjakom, pospi parmezanom i preostalom soli. Posluži toplo.


Pripremila: Ivana Matas  

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE