ŠPAGETI S LOSOSOM I TIKVICAMA 🍝






Špageti s lososom i tikvicama

 

 

Manje od pola sata kuhanja, nekoliko finih sastojaka, začini po želji i ukusu i odličan ručak za cijelu obitelj je gotov. Dobar tek!

 

 

Špageti s lososom i tikvicama

 

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·        2 žlice maslinovog ulja

·        500 g fileta svježeg lososa

·        1 veći češanj češnjaka

·        1 srednje velika tikvica

·        125 ml bijelog vina

·        300 g pirea rajčice ili sjeckane rajčice iz konzerve

·        1 žlica meda

·        1 žlica balzamičnog octa

·        1 žličica bosiljka

·        1 žlica kapara

·        sol, papar

·        250 g špageta

 

 

 

 

Priprema:

 

·        Losos narežite na kockice oko 1 x 1 cm. Pržite ga na vrućem ulju 2-3 minute pa izvadite sa strane na tanjur.

 

·        Na ostatku ulja vrlo kratko prepržite sjeckani češnjak (15 sek), a onda dodajte tikvice koje ste narezali na polumjesece debljine 2-3 mm. Pržite tikvice na srednje jakoj vatri 7-8 min, dok malo ne omekšaju, a zatim ih zalijte vinom i kuhajte pet minuta, dok alkohol ne ispari.

 

·        Dodajte rajčicu i začine te kuhajte 10-ak minuta, a zatim u umak vratite losos, dodajte kapare i kuhajte još 5 minuta.

 

·        U međuvremenu skuhajte špagete u puno slane vode. Prebacite ih u umak izravno iz lonca s vodom, zajedno s malo vode od kuhanja (2-3 žlice), dobro promiješajte i dodatno začinite po potrebi. Poslužite nakon pet minuta stajanja.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE