SATARAŠ IZ PEĆNICE
Sataraš iz pećnice
Sataraš je ljetno jelo koje se priprema jednostavno i brzo, a lagano je i puno boja, okusa i mirisa. Priprema se od luka, paprike i rajčica, ali ljeti možete dodati i tikvice ili patlidžan.
Sataraš iz pećnice
Sastojci:
- 8 krumpira
- 1 grčki jogurt
- 2 luka
- 5 paprika
- 6 rajčica
- 1 tikvica
- 3 češnja češnjaka
- 3 jaja
- sol, papar
- mast ili ulje
Priprema :
Zamotajte krumpire u aluminijsku foliju i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 50 minuta. Nakon što su pečeni, ogulite ih, izgnječite, začinite i dodajte im grčki jogurt.
Posudu za pečenje premažite uljem ili masti, povrće narežite, začinite i pomiješajte u posudi da pokupe masnoću. Pecite oko 45 minuta, ali svakih 15 minuta jelo trebate malo promiješati da povrće ne zagori s gornje strane.
Zadnjih 10 minuta pečenja na povrće dodajte jaja da se lijepo zapeku, a možete ih ispeći i posebno pa dodati na jelo.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar