SATARAŠ IZ PEĆNICE






Sataraš iz pećnice 




Sataraš je ljetno jelo koje se priprema jednostavno i brzo, a lagano je i puno boja, okusa i mirisa. Priprema se od luka, paprike i rajčica, ali ljeti možete dodati i tikvice ili patlidžan.





Sataraš iz pećnice 


Sastojci:

  • 8 krumpira
  • 1 grčki jogurt
  • 2 luka
  • 5 paprika
  • 6 rajčica
  • 1 tikvica
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 jaja
  • sol, papar
  • mast ili ulje



Priprema :

Zamotajte krumpire u aluminijsku foliju i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 50 minuta. Nakon što su pečeni, ogulite ih, izgnječite, začinite i dodajte im grčki jogurt.

Posudu za pečenje premažite uljem ili masti, povrće narežite, začinite i pomiješajte u posudi da pokupe masnoću. Pecite oko 45 minuta, ali svakih 15 minuta jelo trebate malo promiješati da povrće ne zagori s gornje strane.

Zadnjih 10 minuta pečenja na povrće dodajte jaja da se lijepo zapeku, a možete ih ispeći i posebno pa dodati na jelo.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE