SALATA OD RAJČICA 🍅
Salata od rajčica
Salata
od rajčica ljetna je klasika koja se jede u brojnim hrvatskim
kućanstvima kao prilog drugim jelima – uz meso, ribu i povrće.
Salata od rajčica
Sastojci:
- 1 kg svježih rajčica
- 120 g feta sira
- 50 ml ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
- 2 žlice meda
- 1 mali luk
- 1 žlica vinskog octa
- ½ čajne žličice senfa Dijon
- sol i papar po želji
- začinsko bilje po želji
Priprema:
1.
Ako ne volite ljuti
sirovi luk u salati, očistite ga, narežite na tanke kriške i stavite u ledenu
vodu na oko 10 minuta. Potom ga ocijedite i dobro posušite papirnatim ručnikom.
2. U velikoj zdjeli pomiješajte ocat, med i senf, pa postupno
dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje uz neprestano miješanje dok ne
dobijete emulziju. Posolite i poparite po želji.
3. U veliku zdjelu dodajte rajčice koje ste oprali posušili i
narezali na deblje kriške. Sve dobro pomiješajte i pustite da se rajčice
mariniraju na sobnoj temperaturi oko pet minuta.
4. Salatu od rajčica sljubite s lukom, natrganom fetom i začinskim
biljem po želji. Pomiješajte i poslužite. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar