SALATA OD RAJČICA 🍅





Salata od rajčica

 

 

Salata od rajčica ljetna je klasika koja se jede u brojnim hrvatskim kućanstvima kao prilog drugim jelima – uz meso, ribu i povrće.

 

 

 

Salata od rajčica

 

Sastojci:

 

  • 1 kg svježih rajčica
  • 120 g feta sira
  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice meda
  • 1 mali luk
  • 1 žlica vinskog octa
  • ½ čajne žličice senfa Dijon
  • sol i papar po želji
  • začinsko bilje po želji

 

 

 

 

Priprema:

 

1.      Ako ne volite ljuti sirovi luk u salati, očistite ga, narežite na tanke kriške i stavite u ledenu vodu na oko 10 minuta. Potom ga ocijedite i dobro posušite papirnatim ručnikom.

2.     U velikoj zdjeli pomiješajte ocat, med i senf, pa postupno dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje uz neprestano miješanje dok ne dobijete emulziju. Posolite i poparite po želji.

3.     U veliku zdjelu dodajte rajčice koje ste oprali posušili i narezali na deblje kriške. Sve dobro pomiješajte i pustite da se rajčice mariniraju na sobnoj temperaturi oko pet minuta.

4.     Salatu od rajčica sljubite s lukom, natrganom fetom i začinskim biljem po želji. Pomiješajte i poslužite. Dobar tek!

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

7 NAVIKA SRETNIH ŽENA

ZELENA STRANA ŽIVOTA