ROLICE OD TIKVICA PUNJENE PESTOM I SIROM
Rolice od tikvica punjene pestom i sirom
Rolice od tikvica punjene pestom i sirom jelo
su puno okusa koje podsjeća na Italiju i ljeto. Tikvice
koje skrivaju bogato punjenje od sira i pesta, ljutkasti umak od rajčice i sve
to prekriveno komadićima mozzarelle i zapečeno u pećnici - teško će tko naći
primjedbu. Dobar tek!
Rolice od tikvica punjene pestom i sirom
Sastojci:
- 2 žlice ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
- 1 crvena paprika, nasjeckana
- 400 g zgnječenih pelata iz
konzerve, neocijeđenih
- 2 čajne žličice sušenog origana
- 2 čajne žličice sušenih listova
majčine dušice
- 1 prstohvat pahuljica crvene
paprike
- sol
- crni papar
- 2 velike tikvice
- 375 g ricotte
- 115 g ribanog tvrdog sira
(provolone ili gauda)
- 195 g pesta od bosiljka
- 110 g mekane mozzarelle,
natrgane
- svježi bosiljak, za
posluživanje
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
220 stupnjeva.
2. Namastite lim za pečenje dimenzija 23 × 33 cm.
3. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi. Na slaboj vatri kratko
preprižite papriku, dodajte pelate, origano, majčinu dušicu, pahuljice crvene
paprike i prstohvat soli i papra. Kuhajte 10 minuta ili dok se umak malo ne
zgusne. Po potrebi dodajte još soli i papra.
4.
Dok se umak kuha,
gulilicom za povrće ili na ribež narežite tikvice po duljini na ploške debele
otprilike pola centimetra. Rasporedite ih na papir za pečenje i posolite.
5. U srednje velikoj zdjeli pomiješajte ricottu, naribani tvrdi sir
i pomiješajte ricottu, fontinu i ok 150 g pesta.
6. Na dno pripremljenog lima za pečenje rasporedite tri četvrtine
umaka od rajčice.
7.
Složite dvije kriške
tikvica jednu uz drugu po duljini da se preklapaju. Stavite žlicu nadjeca od
sira na tikvice i zamotajte ih u rolicu. Prebacite ih u lim sa slobodnim
završetkom prema dolje. Ponovite sa svim sastojcima.
8. Rolice od tikvica prelijte preostalim umakom od rajčica, a onda
preko njega ravnomjerno izlijte i preostali pesto. Po vrhu poslažite natrgane
komadiće mozzarelle.
9. Pecite 15-20 minuta ili dok se sir ne otopi i ne dobije boju.
10. 10. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi 5 minuta,
pospite svježim bosiljkom i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar