PUNJENE ROLICE OD PATLIDŽANA





Punjene rolice od patlidžana

 

 

 

Punjene rolice od patlidžana jednostavno je napraviti, a ako koristite gotov umak od rajčica ili ispečete patlidžane večer prije - i ne traje dugo.

 

 

 

Punjene rolice od patlidžana

 

 

Sastojci:

 

  • 2 velika patlidžana, narezana po duljini
  • sol
  • maslinovo ulje, za podlijevanje
  • 2 šalice gotovog umaka od rajčice (može i kupovni)
  • pinjoli, za posipanje
  • svježi bosiljak, za ukras

 

 

Za nadjev:

 

  • 500 g ricotte
  • 65 g pecorina, naribanog
  • 2 češnja češnjaka, narezana na sitno
  • 1 čajna žličica sušenog origana
  • 1 čajna žličica naribane limunove korice
  • ¼ čajne žličice ljuskica crvene paprike, plus za posipanje
  • ½ čajne žličice soli
  • svježe mljeveni crni papar

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje.

2.     Patlidžane posložite na čistu kuhinjsku krpu i posolite. Pričekajte 20 minuta da sol izvuče vodu.

3.     Patlidžane osušite i premjestite na pripremljeni lim. Velikodušno ih pokapajte maslinovim uljem pa pecite 20 do 30 minuta. Okrećite patlidžane tijekom pečenja i izvadite ih kad omekšaju i počnu dobivati boju. Ne gasite pećnicu.

4.     Dok se patlidžani peku, napravite nadjev. U velikoj zdjeli pomiješajte ricottu, pecorino, češnjak, origano, koricu limuna, ljuskice crvene paprike, sol i malo mljevenog papra.

5.     Rasporedite umak od rajčice u lim za pečenje dimenzija 23x33 centimetra.

6.    Na svaku krišku patlidžana stacite oko dvije žlice nadjeva i zarolajte. Kraj okrenite prema dolje i slažite u lima.

7.     Stavite lim za pečenje folijom i pecite 20 minuta.

8.     Pospite pinjolima, ljuskicama crvene paprike i svježim bosiljkom.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE