PUNJENE ROLICE OD PATLIDŽANA
Punjene rolice od patlidžana
Punjene rolice od patlidžana jednostavno je napraviti, a ako koristite
gotov umak od rajčica ili ispečete patlidžane večer prije - i ne traje dugo.
Punjene rolice od patlidžana
Sastojci:
- 2 velika patlidžana, narezana
po duljini
- sol
- maslinovo ulje, za podlijevanje
- 2 šalice gotovog umaka od
rajčice (može i kupovni)
- pinjoli, za posipanje
- svježi bosiljak, za ukras
Za nadjev:
- 500 g ricotte
- 65 g pecorina, naribanog
- 2 češnja češnjaka, narezana na
sitno
- 1 čajna žličica sušenog origana
- 1 čajna žličica naribane
limunove korice
- ¼ čajne žličice ljuskica crvene
paprike, plus za posipanje
- ½ čajne žličice soli
- svježe mljeveni crni papar
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
220 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje.
2. Patlidžane posložite na čistu kuhinjsku krpu i posolite.
Pričekajte 20 minuta da sol izvuče vodu.
3. Patlidžane osušite i premjestite na pripremljeni lim.
Velikodušno ih pokapajte maslinovim uljem pa pecite 20 do 30 minuta. Okrećite
patlidžane tijekom pečenja i izvadite ih kad omekšaju i počnu dobivati boju. Ne
gasite pećnicu.
4.
Dok se patlidžani
peku, napravite nadjev. U velikoj zdjeli pomiješajte ricottu, pecorino,
češnjak, origano, koricu limuna, ljuskice crvene paprike, sol i malo mljevenog
papra.
5. Rasporedite umak od rajčice u lim za pečenje dimenzija 23x33
centimetra.
6. Na svaku krišku patlidžana stacite oko dvije žlice nadjeva i
zarolajte. Kraj okrenite prema dolje i slažite u lima.
7.
Stavite lim za pečenje
folijom i pecite 20 minuta.
8. Pospite pinjolima, ljuskicama crvene paprike i svježim
bosiljkom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar