PROKULICE S LUKOM I KISELIM VRHNJEM





Prokulice s lukom i kiselim vrhnjem

 

 

Prokulice ili kelj pupčar je zeljasta biljka iz porodica krstašica. Riječ je o povrću koji obiluje prehrambenim vlaknima, vitaminom K, kalcijem, fosforom i antioksidantima. Iako je puna vrijednih nutrijenata, jedna je od onih namirnica koju mnogi ne vole. Ako ste i vi takva osoba, isprobajte amiški način pripreme.

 

 

Prokulice s lukom i kiselim vrhnjem

 

Sastojci:

 

  • 650 g prokulica
  • 500 g kiselog vrhnja
  • 2 žlice maslaca
  • 1 luk
  • sol i papar po želji

 

 

Priprema:

 

1.      Očistite prokulice – odstranite im zadebljalu peteljku i termički obradite po želji dok ne postanu mekane. Možete ih ispeći u pećnici, pripremiti na pari ili skuhati na uobičajeni način u nešto posoljene vode.

2.     U tavi rastopite maslac i na njemu prepirjajte nasjeckani luk. Pirjajte ga oko pet do sedam minuta dok ne omekša i ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju.

3.     Isključite štednjak. U tavu dodajte termički obrađene prokulice i kiselo vrhnje. Začinite sa solju i paprom te drugim začinima po želji poput češnjaka u prahu, dimljene paprike i slično. Sve dobro promiješajte i servirajte. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE