PROKULICE S LUKOM I KISELIM VRHNJEM
Prokulice s lukom i kiselim vrhnjem
Prokulice ili kelj pupčar je zeljasta biljka iz porodica krstašica.
Riječ je o povrću koji obiluje prehrambenim vlaknima, vitaminom K, kalcijem,
fosforom i antioksidantima.
Iako je puna vrijednih nutrijenata, jedna je od
onih namirnica koju mnogi ne vole. Ako ste i vi takva osoba, isprobajte amiški
način pripreme.
Prokulice s lukom i kiselim vrhnjem
Sastojci:
- 650 g prokulica
- 500 g kiselog vrhnja
- 2 žlice maslaca
- 1 luk
- sol i papar po želji
Priprema:
1.
Očistite prokulice –
odstranite im zadebljalu peteljku i termički obradite po želji dok ne postanu
mekane. Možete ih ispeći u pećnici, pripremiti na pari ili skuhati na
uobičajeni način u nešto posoljene vode.
2. U tavi rastopite maslac i na njemu prepirjajte nasjeckani luk.
Pirjajte ga oko pet do sedam minuta dok ne omekša i ne dobije lijepu
zlatno-smeđu boju.
3. Isključite štednjak. U tavu dodajte termički obrađene prokulice
i kiselo vrhnje. Začinite sa solju i paprom te drugim začinima po želji poput
češnjaka u prahu, dimljene paprike i slično. Sve dobro promiješajte i
servirajte. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar