PEČENE TIKVICE IZ PEĆNICE






Pečene tikvice iz pećnice

 

 

Pečene tikvice iz pećnice, ekstra hrskave i ekstra aromatične zahvaljujući krušnim mrvicama i parmezanu, zahtijevaju pripremu koja će vam oduzeti pune tri minute, a peku se 12 minuta.

 

 

 

Pečene tikvice iz pećnice

 

Sastojci:

 

  • 600 g tikvica (4 velike ili 5 srednjih)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 čajne žličice soli
  • ½ čajne žličice papra
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice naribanog parmezana

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 240 stupnjeva. Rešetku postavite na najvišu razinu. Lim za pečenje obložite papirom.

2.     Odrežite krajeve tikvica. Narežite tikvice po dužini - srednje na četvrtine, a veće na šestine, kako biste dobili četiri odnosno šest dugih kriški.

3.     Tikvice složite na papirom obloženi lim za pečenje i pokapajte ih s 1 žlicom maslinova ulja, posolite, popaprite i dobro promiješajte rukama.

4.     Poredajte tikvice tako da se međusobno dodiruju, s korom prema dolje.

5.     Ravnomjerno pospite krušnim mrvicama pa parmezanom i na kraju pokapajte s 1 žlicom ulja.

6.    Pecite 12 minuta, dok parmezan ne porumeni, a tikvice ne budu mekane, ali ne i gnjecave.

7.     Poslužite odmah!

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE