PEČENE TIKVICE IZ PEĆNICE
Pečene tikvice iz pećnice
Pečene
tikvice iz pećnice, ekstra hrskave i ekstra aromatične zahvaljujući krušnim
mrvicama i parmezanu, zahtijevaju pripremu koja će vam oduzeti pune tri minute,
a peku se 12 minuta.
Pečene tikvice iz pećnice
Sastojci:
- 600 g tikvica (4 velike ili 5
srednjih)
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 čajne žličice soli
- ½ čajne žličice papra
- 2 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice naribanog parmezana
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
240 stupnjeva. Rešetku postavite na najvišu razinu. Lim za pečenje obložite
papirom.
2. Odrežite krajeve tikvica. Narežite tikvice po dužini - srednje
na četvrtine, a veće na šestine, kako biste dobili četiri odnosno šest dugih
kriški.
3.
Tikvice složite na
papirom obloženi lim za pečenje i pokapajte ih s 1 žlicom maslinova ulja,
posolite, popaprite i dobro promiješajte rukama.
4. Poredajte tikvice tako da se međusobno dodiruju, s korom prema
dolje.
5. Ravnomjerno pospite krušnim mrvicama pa parmezanom i na kraju
pokapajte s 1 žlicom ulja.
6.
Pecite 12 minuta, dok
parmezan ne porumeni, a tikvice ne budu mekane, ali ne i gnjecave.
7. Poslužite odmah!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar