PAŠTETA OD KUHANE ŠUNKE
Pašteta od kuhane šunke
Kuhanu šunku ovih blagdana pretvorite u fin namaz. Donosimo vam
tradicijski recept Muzeja u loncu za ovaj neočekivani zalogaj u kojem će
uživati sva nepca.
Pašteta od kuhane šunke
Sastojci:
- 25 dag kuhane šunke
- 1 glavica crvenog luka
- 15 dag maslaca
- 1 limun
- 3 žličice senfa
- papar po želji
- mljevena crvena paprika po
želji
Priprema:
1.
Napravite tvrdo kuhana
jaja. Propasirajte svih 5 žumanjaka i bjelanjaka. Ostatke kuhane šunke usitnite
i sjedinite s jajima. Luk naribajte i dodajte smjesi.
2. Dodajte omekšali maslac, sok od limuna, senf, papar i crvenu
mljevenu papriku. Dobro promiješajte i stavite na hlađenje. Poslužite uz kruh.
Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar