PAŠTETA OD KUHANE ŠUNKE






Pašteta od kuhane šunke

 

Kuhanu šunku ovih blagdana pretvorite u fin namaz. Donosimo vam tradicijski recept Muzeja u loncu za ovaj neočekivani zalogaj u kojem će uživati sva nepca.

 

 

Pašteta od kuhane šunke

 

Sastojci:

  • 25 dag kuhane šunke
  • 1 glavica crvenog luka
  • 15 dag maslaca
  • 1 limun
  • 3 žličice senfa
  • papar po želji
  • mljevena crvena paprika po želji

 

 

Priprema:

 

1.      Napravite tvrdo kuhana jaja. Propasirajte svih 5 žumanjaka i bjelanjaka. Ostatke kuhane šunke usitnite i sjedinite s jajima. Luk naribajte i dodajte smjesi.

2.     Dodajte omekšali maslac, sok od limuna, senf, papar i crvenu mljevenu papriku. Dobro promiješajte i stavite na hlađenje. Poslužite uz kruh. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE