PAŠTETA OD BAKALARA NA VENECIJANSKI
Pašteta od bakalara na venecijanski
Pašteta
od bakalara na venecijanski tradicionalno je venecijansko jelo koje se
poslužuje u nemrsne dane… ili kad god vam se jede bakalar. Kao i većina jela s
bakalarom, radi se od sušenog bakalara,
pa najveći dio vremena otpada na njegovu rehidraciju. Dobar tek!
Pašteta od bakalara na venecijanski
Sastojci:
- 450 g sušenog bakalara
- 480 ml mlijeka plus po potrebi
- 3 češnja češnjaka
- 1 veći krumpir, oguljen i
narezan na ploške
- 180 ml ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
- 2 žlice nasjeckanog svježeg
peršina
- 2 žlice svježe naribanog
parmezana
- svježe mljeveni crni papar,
prema ukusu
Priprema:
1.
Bakalar namačite u
hladnoj vodi 24 sata. Tijekom toga razdoblja promijenite vodu tri puta.
2. Izlijte vodu, ocijedite bakalar i vratite ga u lonac. Dodajte
dovoljno mlijeka da prekrije bakalar, 2 češnja češnjaka i krumpir. Stavite
kuhati i kada zavrije poklopite i kuhajte dok krumpir sasvim ne omekša, 20 do
25 minuta.
3.
Ocijedite bakalar i
ostavite sa strane četvrtinu šalice tekućine od kuhanja, krumpir i češnjak.
Očistite bakalar od kostiju.
4. U blenderu ili štapnim mikserom ispasirajte bakalar, ostavljenu
tekućinu od kuhanja s krumpirom, češnjakom i dodajte preostali svježi češanj
češnjaka. Dodajte maslinovo ulje i nastavite pasirati dok ne dobijete glatku
paštetu. Umiješajte peršin i sir, začinite paprom i odmah poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar