PAŠTETA OD BAKALARA NA VENECIJANSKI





Pašteta od bakalara na venecijanski

 

 

Pašteta od bakalara na venecijanski tradicionalno je venecijansko jelo koje se poslužuje u nemrsne dane… ili kad god vam se jede bakalar. Kao i većina jela s bakalarom, radi se od sušenog bakalara, pa najveći dio vremena otpada na njegovu rehidraciju. Dobar tek!

 

 

Pašteta od bakalara na venecijanski

 

Sastojci:

 

  • 450 g sušenog bakalara
  • 480 ml mlijeka plus po potrebi
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 veći krumpir, oguljen i narezan na ploške
  • 180 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 2 žlice svježe naribanog parmezana
  • svježe mljeveni crni papar, prema ukusu

 

 

Priprema:

 

1.      Bakalar namačite u hladnoj vodi 24 sata. Tijekom toga razdoblja promijenite vodu tri puta.

2.     Izlijte vodu, ocijedite bakalar i vratite ga u lonac. Dodajte dovoljno mlijeka da prekrije bakalar, 2 češnja češnjaka i krumpir. Stavite kuhati i kada zavrije poklopite i kuhajte dok krumpir sasvim ne omekša, 20 do 25 minuta.

3.     Ocijedite bakalar i ostavite sa strane četvrtinu šalice tekućine od kuhanja, krumpir i češnjak. Očistite bakalar od kostiju.

4.     U blenderu ili štapnim mikserom ispasirajte bakalar, ostavljenu tekućinu od kuhanja s krumpirom, češnjakom i dodajte preostali svježi češanj češnjaka. Dodajte maslinovo ulje i nastavite pasirati dok ne dobijete glatku paštetu. Umiješajte peršin i sir, začinite paprom i odmah poslužite.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE