OMBRE TORTA - NIJANSE UŽIVANJA 🍰
Ombre torta - nijanse uživanja
Sastojci:
Za biskvit se rade 3 kore. Pravi se jedan osnovni biskvit koji se dijeli na 3 dijela i u svaki ide različita količina kakaa.
Biskvit:
• 6 jaja
• 200 g šećera
• 150 ml mlijeka
• 150 ml ulja
• 250 g brašna
• 1 prašak za pecivo
• 1 žličica vanilin šećera
• 1 prstohvat soli
• kakao u prahu ( 5 g, 15 g, 30 g za tri različita sloja)
Čokoladno punjenje ganache:
• 600 ml slatkog vrhnja
• 200 g bijele čokolade
• 200 g mliječne čokolade
• 200 g tamne čokolade
• kakao prah
• jagode ili voće po izboru
Priprema:
Biskvit:
Umutite jaja s običnim šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta i svjetla.
Dodajte mlijeko i ulje pa lagano sjedinite.
Umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i prstohvatom soli.
Podijelite smjesu na tri jednaka dijela - u prvi dio dodajte 5 g kakaa za najsvjetliji sloj, u drugi 15 g kakaa za srednji sloj dok u treći 30 g kakaa za najtamniji sloj.
Svaki sloj ispecite posebno u kalupu 20- 22 cm na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta.
Ohladite kore.
Čokoladno punjenje:
Napravite tri različita punjenja tako da u zdjelici zagrijete 200 ml slatkog vrhnja do ključanja pa prelijte preko bijele čokolade.
Miješajte dok se ne rastopi i postane glatko.
Ohladite i potom umutite mikserom.
Isto ponovite za slojeve s mliječnom i tamnom čokoladom.
Slaganje torte:
Na tanjur stavite najtamniju koru pa premažite kremom od tamne čokolade.
Dodajte srednju koru premažite kremom od mliječne čokolade.
Na vrh stavite najsvjetliju koru i premažite kremom od bijele čokolade.
Po želji premažite tortu kremom od mliječne čokolade za ujednačen izgled ili ostavite slojeve vidljivim.
Tortu ostavite u hladnjaku barem 4 sata, idealno preko noći.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar