OMBRE TORTA - NIJANSE UŽIVANJA 🍰






Ombre torta - nijanse uživanja 



Sastojci:


Za biskvit se rade 3 kore. Pravi se jedan osnovni biskvit koji se dijeli na 3 dijela i u svaki ide različita količina kakaa.



Biskvit:

• 6 jaja 
• 200 g šećera 
• 150 ml mlijeka 
• 150 ml ulja 
• 250 g brašna 
• 1 prašak za pecivo 
• 1 žličica vanilin šećera 
• 1 prstohvat soli 
• kakao u prahu ( 5 g, 15 g, 30 g za tri različita sloja)





Čokoladno punjenje ganache:

• 600 ml slatkog vrhnja 
• 200 g bijele čokolade 
• 200 g mliječne čokolade 
• 200 g tamne čokolade 
• kakao prah
• jagode ili voće po izboru 





Priprema:



Biskvit:


Umutite jaja s običnim šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta i svjetla.

Dodajte mlijeko i ulje pa lagano sjedinite.

Umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i prstohvatom soli.

Podijelite smjesu na tri jednaka dijela - u prvi dio dodajte 5 g kakaa za najsvjetliji sloj, u drugi 15 g kakaa za srednji sloj dok u treći 30 g kakaa za najtamniji sloj.

Svaki sloj ispecite posebno u kalupu 20- 22 cm na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta.

Ohladite kore.





Čokoladno punjenje:


Napravite tri različita punjenja tako da u zdjelici zagrijete 200 ml slatkog vrhnja do ključanja pa prelijte preko bijele čokolade.

Miješajte dok se ne rastopi i postane glatko.

Ohladite i potom umutite mikserom.

Isto ponovite za slojeve s mliječnom i tamnom čokoladom.





Slaganje torte:


Na tanjur stavite najtamniju koru pa premažite kremom od tamne čokolade.

Dodajte srednju koru premažite kremom od mliječne čokolade.

Na vrh stavite najsvjetliju koru i premažite kremom od bijele čokolade.

Po želji premažite tortu kremom od mliječne čokolade za ujednačen izgled ili ostavite slojeve vidljivim.

Tortu ostavite u hladnjaku barem 4 sata, idealno preko noći.




Pripremila: Ivana Matas 






Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE