MEDENO SENFNI UMAK 🍯






Medeno – senfni umak

 

 

Želite li začiniti salatu na poseban i ekstremno sladak način, onda je ovo idealan umak za vas. Naime, umak od senfa i meda je savršena kombinacija slatkog i kiselog kojoj malo tko može odoljeti, a osim za salate, idealan je za i kao premaz za pečeno meso, pogotovo bijela mesa poput piletine ili puretine. Isprobajte!

 

 

 

Medeno  - senfni umak

 

Sastojci za 4 porcije:

 

• 50 g dijon senfa

• 50 g meda

• 30 ml jabučnog octa

• 50 ml maslinova ulja

• ½ žličice soli

• ¼ žličice crnog papra

 

 

 

Priprema:

 

U zdjeli miješajte senf i med dok se ne sjedine.

Dodajte jabučni ocat, sol i papar pa dobro promiješajte.

Postupno dolijevajte maslinovo ulje neprestano miješajući dok umak ne postane gladak i kremast.

Ako želite umak možete dodatno umutiti štapnim mikserom za još bolju konzistenciju.

 

 

Savjet:

 

Ovaj umak možete čuvati u zatvorenoj posudi do tjedan dana u hladnjaku.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE