MEDENO SENFNI UMAK 🍯
Medeno – senfni umak
Želite li začiniti salatu na poseban i ekstremno sladak
način, onda je ovo idealan umak za vas. Naime, umak od senfa i meda je savršena
kombinacija slatkog i kiselog kojoj malo tko može odoljeti, a osim za salate,
idealan je za i kao premaz za pečeno meso, pogotovo bijela mesa poput piletine
ili puretine. Isprobajte!
Medeno - senfni umak
Sastojci za 4 porcije:
• 50 g dijon senfa
• 50 g meda
• 30 ml jabučnog octa
• 50 ml maslinova ulja
• ½ žličice soli
• ¼ žličice crnog papra
Priprema:
U zdjeli miješajte senf i med dok se ne
sjedine.
Dodajte jabučni ocat, sol i papar pa
dobro promiješajte.
Postupno dolijevajte maslinovo ulje
neprestano miješajući dok umak ne postane gladak i kremast.
Ako želite umak možete dodatno umutiti
štapnim mikserom za još bolju konzistenciju.
Savjet:
Ovaj umak možete čuvati u zatvorenoj
posudi do tjedan dana u hladnjaku.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar