MANGO PALAČINKE - ULTIMATIVNA LJETNA SLASTICA
Mango palačinke -
ultimativna ljetna slastica
Idealne su kao
osvježavajući završetak obroka ili slastan doručak ili brunch, a priprema vam
neće oduzeti puno vremena. Uz to, ukusom i izgledom osvajaju na prvu.
Pripremaju se s jednostavnim sastojcima, ali okus i efekt su baš impresivni!
Čudno kako za njih već nismo čuli do sada!
Mango palačinke
Sastojci:
Za tijesto:
- 250 ml punomasnog mlijeka
- 3
velika jajeta
- 80 g bijelog brašna
- 50 g kukuruznog škroba
- 40 g šećera u prahu
- prstohvat
soli
- opcionalno:
¼ žličice žute prehrambene boje
- ulje
ili maslac za prženje
Za punjenje:
- 250 ml slatkog vrhnja za šlag
(hladnog)
- 30 g šećera u prahu
- 1
žličica vanilije (izmrvljena mahuna ili ekstrakt)
- 2
velika zrela manga, oguljena i narezana na duge ploške
Priprema:
- Pomiješajte
sastojke za tijesto u glatku smjesu.
- Po
želji dodajte žutu boju za autentičnu nijansu mango palačinki.
- Zagrijte
tavu na srednje temperaturi, premažite tankim slojem masnoće.
- U
tavu ulijte malu količinu smjese i ravnomjerno rasporedite tanak sloj.
- Pecite
1–2 minute dok rubovi ne počnu odvajati, zatim pažljivo okrenite i kratko
pecite s druge strane .
- Pečene
palačinke ohladite prije punjenja kremom.
- U
hladnoj zdjeli miksajte slatko vrhnje sa šećerom i vanilijom dok ne
dobijete čvršći šlag.
- Stavite
palačinku na ravnu površinu, na sredinu stavite žlicu šlag kreme, na
sredinu dodajte komad manga.
- Preklopite
donji dio palačinke preko kreme, zatim bočne stranice pa zamotajte poput
burrita.
- Ponovite
s preostalim palačinkama!
Savjeti:
- Koristite
zrele komade manga jer je okus puno bolji
- Smjesu
za crepe možete precediti kroz sito za finiju strukturu
- Hlađenje
palačinka prije punjenja je važno jer sprječava da se šlag otopi
- Poslužite
hladno
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar