MAHUNE S METVICOM I FETA SIROM
Mahune s metvicom i feta sirom
Mahune
s metvicom i feta sirom ukusan su prilog pun arome koji bi se mogao
svidjeti i onima koji ne vole mahune. Metvica, feta sir i limun daju im
svježinu i sasvim nov okus koji će odlično pristajati uz meso, pogotovo uz
svinjetinu. Ovaj zdrav i ukusan prilog bit će gotov za manje od pola sata.
Mahune s metvicom i feta sirom
Sastojci:
- 1 žlica ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
- 1 žlica maslaca
- 3-4 mlada luka, narezana na
kolutiće
- 250 g mladih zelenih mahuna
- 25 g svježe metvice (ili
bosiljka), nasjeckane
- prstohvat pahuljica ljute
paprike
- 130 g feta sira, razmrvljenog
- sok od limuna
Priprema:
1.
Zagrijte žlicu
maslinova ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte maslac i mladi luk i
kratko ga pržite dok ne uvene, 2 do 3 minute. Dodajte mahune, metvicu,
pahuljice ljute paprike i prstohvat soli te dobro promiješajte.
2. Razmrvite fetu po mahunama. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri
3 do 5 minuta.
3.
Maknite s vatre,
pokapajte svježe iscijeđenim sokom od limuna, po želji ukrasite listićima
metvice i kolutićima mladog luka, popaprite i poslužite toplo.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar