MAHUNE S METVICOM I FETA SIROM





Mahune s metvicom i feta sirom

 

Mahune s metvicom i feta sirom ukusan su prilog pun arome koji bi se mogao svidjeti i onima koji ne vole mahune. Metvica, feta sir i limun daju im svježinu i sasvim nov okus koji će odlično pristajati uz meso, pogotovo uz svinjetinu. Ovaj zdrav i ukusan prilog bit će gotov za manje od pola sata.

 

 

Mahune s metvicom i feta sirom

 

Sastojci:

 

  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 3-4 mlada luka, narezana na kolutiće
  • 250 g mladih zelenih mahuna
  • 25 g svježe metvice (ili bosiljka), nasjeckane
  • prstohvat pahuljica ljute paprike
  • 130 g feta sira, razmrvljenog
  • sok od limuna

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte žlicu maslinova ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte maslac i mladi luk i kratko ga pržite dok ne uvene, 2 do 3 minute. Dodajte mahune, metvicu, pahuljice ljute paprike i prstohvat soli te dobro promiješajte.

2.     Razmrvite fetu po mahunama. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 3 do 5 minuta.

3.     Maknite s vatre, pokapajte svježe iscijeđenim sokom od limuna, po želji ukrasite listićima metvice i kolutićima mladog luka, popaprite i poslužite toplo.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE